EXCLUSIV! Semnatarii ”din burtă”

de Simona Catrina

Alianța gingașă dintre USL și Consiliul Național al Societății Civile conține unele găunoșenii penibile. Pe acest controversat acord, există scrijelite destule nume și asociații fictive. La pagina 14 a acordului, se află bunăoară și Fundația Grigore Vieru din Fort Hamilton, Canada, al cărei președinte cică e un tip, Florin Gârban. O asemenea fundație nu există, cel puțin nu în Canada. Există în schimb Fundația Grigore Vieru în… New York, Statele Unite, condusă de un domn intitulat Florin Cârlan. Fundația dumnealui n-are nicio legătură cu orășelul Fort Hamilton, care e o localitate a provinciei Alberta din Canada, însă autoritățile locale vă pot confirma că nu sunt români acolo.

Contactat telefonic, Florin Cârlan spune că nu știe cum a ajuns fundația lui pe listele USL, în acordul dintre adversarii lui Băsescu și CNSC. ”Din burtă!”, spune simplu Cârlan, fără să se mai mire de nimic. ”Am fost trecuți acolo din burtă, pur și simplu”! Ponta și acoliții lui au băgat (sau au tolerat) în listă oameni și asociații care habar n-au în ce-au intrat. S-au trezit peste noapte în contracte dantelate, n-au știut nimic până când nu i-am chestionat noi.

Românii din Canada au luat la cunoștință, deja. Bunul meu prieten (și asociat la un ziar de limbă română din Toronto), Raul Dudnic, producătorul emisiunii ”Noi Românii” din Canada, mi-a confirmat că domnul Cârlan, din New York, nu are nici cea mai vagă idee cum a ajuns pe listele simpatiei dulcege a USL.

Asta se coroborează ca o țesătură fină cu un protest oleacă mai vechi, când Coaliția pentru Mediu din România (CMR) anunța că se delimitează oripilată de acordul semnat de USL cu Consiliul Național al Societății Civile, că nu știe cum a ajuns acolo. Mda, cam multe ficțioșenii pe listele de semnatari ai acestui acord dubios! CMR a țipat că dumneaei este un ONG și că se limitează la considerații ecologice, nicidecum politice.

Noi suntem români, noi suntem români, noi suntem pe veci aici stăpâni pe situație. Tot românul mai șmanglește, România-ntinerește!

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

 • Mary

  Simona, Simona..mare pacat ca ati dat-o pe politica de-o vreme incoace, v-au plecat multe cititoare, printre care si eu. Stiu, nu-i mare paguba, nici pentru tine, nici pentru Alice, insa om cu om se-aduna. Ce bine va statea voua DOAR pe palierul pentru care ati fost recunoscute si admirate multa vreme, fara nicio legatura cu politica si simpatiile voastre foarte stravezii. Cu amareala va-ntreb, ce veti face dupa ce acest om va pleca, acum sau peste 2 ani? Cum va veti mai spala obrazul….?

  • Lavi

   au plecat multe cititoare si vor veni altele.desi chiar nu inteleg cum de stii tu toate cititoarele Simonei .stii e o vorba,la bine si la greu… astea sunt cititoarele ei adevarate si loiale .pe Simona o admir oricum si orice ar scrie.pentru ca imi place cum scrie indiferent la cine se refera.esenta conteaza.Si ca a scris articoloul asta e pentru ca ii pasa de tara ei.a cercetat si a constatat ,ce e atat de greu de priceput?

   • http://hapi2233.wordpress.com/ Hapi

    De acord cu Lavi
    Unii pleaca , altii vin
    Fiecare e liber sa scrie si sa comenteze ce-i place. N-am inteles ca cineva ar trebui sa-si tina in traista parerile despre o problema (fie ea politica) ca sa nu-si supere cititorii
    Si apoi, daca unii sunt atat de ingusti incat judeca un om dupa un articol care nu e pe placul lor, dupa ce altele 20 au fost- e superficialitate si nu-i nicio paguba ca pleaca
    Parerea mea

 • http://www.facebook.com/hapi.riverwoman Hapi River

  Eu nu sunt de acord cu tine Mary. Uite, unii pleaca, altii vin, ca asa e viata. Exact asa e si cu presa
  Politica exista, vrem , nu vrem. Mai spune-mi te rog vreo 4 articole politice d- ale lui Simona din ultimele saptamani si eu o sa-ti indic pentru ele inca pe-.atatea care nu au legatura cu politica

  Iar cei care “pleaca” numai pentru ca omul are si alte subiecte in afara de furnicile din stomac si inimioarele sfaramante este-……superficial. Umila mea parere

  Sa stii Mary ca niciodata n-o sa gasesti un gazetar sau un scriitor care sa-ti oglindeasca perfect gandurile ca sa poti sa “ramai”
  Sanatate