Inima ta mă joac-așa, ba NU, ba DA

de Simona Catrina

Chestiunea asta cu referendumul mi-a stricat tabieturile. Seara, veneam acasă ca orice om al muncii sau al lenei – după caz – și, după ce-mi făceam un gin tonic cu gheață, deschideam Facebook-ul. Acolo, asimilam cu sufletul la gură lucruri minunate: citate din Coelho, poze cu pisicuțe, melodii nemuritoare sau melodii muritoare (iarăși, după caz), întrebări retorice deștepte și întrebări retorice prostănace.

De când cu strechea referendumului, fluxul meu de știri duduie de politică. Am constatat că băsiștii și antibăsiștii sunt în număr egal în lista mea de prieteni, din punctul ăsta de vedere văd că m-am orientat obiectiv. Asta îmi asigură un asalt de ciondăneli și de bannere militante.

Primesc mesaje private în care băsiștii îmi reproșează că-i tolerez în listă pe antibăsiștii care au bumbăcit statul și legea, iar antibăsiștii (ați ghicit) mă fac albie de porci că rabd băsiștii ordinari pe tarlaua mea.

Când curgeau asemenea răvașe către mine, eu tocmai voiam să-i scot din listă pe cei care toată ziua și un pic din noapte postează aplicații idioate pe zidul meu. Dar când văd cum mă pocnesc toți cu reproșuri absurde, reconsider.

Eu nici nu pot merge la referendum, fiindcă n-am buletin. Nu sunt repatriată, am doar pașaport în care scrie că sunt cetățean român cu domiciliul în Canada. Deci n-aș avea dreptul să votez DA sau NU decât la unul dintre consulatele României din străinătate. Deci am iesit din discuție.

N-am crezut că am să spun asta vreodată, dar mi-e dor de Farmville. Le cer iertare celor pe care i-am scos din listă fiindcă mă pistonau să creștem împreună găini pe Facebook. Acum trăim vremuri crâncene, în care schimbăm guverne pe net, deci o aplicație cu horoscoape și cu tarot mi-ar revigora starea, nădejdea.

Oricum, trăim într-o țară democratică: mie mi-au cerut prietenia și like-ul și Traian Băsescu Demis, și Traian Băsescu Președinte, așa că mâine-mi scanez și pașaportul românesc, și pașaportul canadian, și-mi declin oficial potența electorală!

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!