Iu-huuu, ANAF nu te găsește pe Yahoo!

Simona Catrina

Cel mai urât site din lume e site-ul ANAF-ului. Vorbesc serios, cred că administrația fiscală a pierdut vreun pariu, a tras paiul scurt, în orice caz, nu există niciun site dintre astea oficiale mai pocit ca ăsta. Grafica este… adică mă rog, nici nu poate fi folosit termenul de ”grafică”. Scrisul e când puchinos, când uriaș, știți ce vreau să spun, ca-n scrisorile pe care psihopații și criminalii în serie le trimit poliției.

După ce că-i bocciu, site-ul are și ceva junghiuri. Ia uitați ce scrie, evident puricește: Avertizare: Datorită unor dificultăți tehnice, domeniul yahoo nu accepta e-mail-urile transmise de domeniul mfinante. De aceea, vă rugăm ca în relaţia cu Agenţia Națională de Administrare Fiscală, să utilizați o adresa de e-mail care să conțină un alt domeniu decat Yahoo si la care să vă putem transmite răspunsurile noastre”.

Jumate e scris cu diacritice, jumate fără, Yahoo e scris când cu majusculă, când cu minusculă. Bun. Frați fiscaliști, cam cât ne-a costat pe noi (sper că sunteți de acord că noi îi plătim) să angajăm IT-iștii groazei, care să facă un site gen moartea pasiunii? Și care, peste una și alta, are și server de e-mail incompatibil cu Yahoo. Păi 70% din românime are e-mail pe Yahoo. Deci ce facem, avem vreun șmen cu alt server internațional, îl curtăm pe Gmail? Sau pe Hotmail?

Auzi, dar oare ANAF n-o fi incompatibil și cu vreo câteva bulevarde din Drumul Taberei, să ne scutească de corespondențe ultimative? Că ar fi grozav, dacă stai la Moghioroș și ai adresă de Yahoo, iu-huuu, până te găsesc ei, datoria se prescrie!

Fiind și eu jurnalistă preocupată de soarta țării, zic: hai să mă uit la secțiunea din website (bine pitită) intitulată ”Comunicate de presă”, normal. Acolo am descoperit că, pe data de 20 martie, ANAF a venit cu Breaking News: ”Comisarii secției Ilfov a Gărzii Financiare au confiscat astăzi 4 tiruri încărcate cu 75 tone de cartofi și 23 tone arpagic, precum și un tir încărcat cu salată verde și un tir încărcat cu detergent”. Emoționant!

Abia acum realizez de ce zilele trecute l-am auzit pe unul mormăind discret la urechile trecătorilor: ”Am cartofi și arpagic fără timbru, doriți?”.

 

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

  • IceWolf

    Cam tardiv comentariul meu dar ar trebui sa clarific ceva. In primul rand lucrez la ANAF (nu in Bucuresti, ci intr-o capitala de judet, n-are importanta care).
    De acord cu uratenia site-ului ANAF. Si inca ceva, nu numai ca-i urat, dar mai merge si numai cu IE, daca incerci cu Chrome sau Firefox iti dispar meniurile laterale si adio navigare. De costat habar n-am cat a costat, dar treaba cu Yahoo, mascata sub “dificultati tehnice” si “incompatibilitate”, e mult mai simpla – baietii corporatisti de la Yahoo au cerut abonament/plata (nu stiu exact daca e vorba de o plata unica sau lunara) ca sa putem trimite catre ei de pe domeniul mfinante.ro. Asa ca aici nu mai e vorba de “ai nostrii” ci de “ai lor”.

    In ceea ce priveste salariile IT-istilor, hmm… acum sunt destul de bune, dar pe vreme cand s-a facut site-ul, un salariu la Ministerul de Finante, ca IT-ist era undeva intre 1000 si 1300 lei, asa ca nu va inchipuiti ca se inghesuiau aici oameni care stiu. Probabil a primit unul sarcina, a citit si el ceva-ceva html (probabil, nu sunt programator) si asta i-a iesit.