Șpagatul politic și crăcana sportivă

Nadia Comăneci este prima gimnastă cu un 10 împușcat la Jocurile Olimpice (la Montreal). În acel moment istoric, toată suflarea credea că zeița va rămâne perfectissima apariție din istoria țării. Între timp, gimnasta a luat borbârnace de la cei care știu că margarinele și benzinele promovate de eroină sunt niște porcării.

Din păcate, valorile noastre sunt ținta unor (îndreptățite?) răutăți. Militanții care nu cred în horoscop și-n Omega 3 au blamat-o pe Nadia că face reclamă pentru o margarină, un produs nociv pentru organism. Mai mult, imediat ce chiverniselile margarinei au fost puse la punct, au ieșit la iveală dedesubturile reclamei pentru benzinării.

Nadia este unul dintre primele trei cuvinte care vin în discuție atunci când un român mândru (ha, ha, ha) de țara lui caută o listă a virtuților. Dar dragostea de țară trece prin stomac, așa că Nadia se implică intens, acceptă sume jignitor de mici sau de mari ca să se hlizească frumos pe lângă un produs îndoielnic.

Faptul că Adrian Năstase, nașul de cununie al gimnastei, va căpăta un bonus penal în cazul dosarelor în care e judecat devine problema mapamondului, a noastră nu mai e de mult. Știu o româncă din Oklahoma (unde locuiește și Nadia) care studiază la modul obsesiv presa nadiacomănesciană.

Flick-flack-urile gimnastei nu se limitează la tarlaua fizică. Stăteam deja în Canada de vreo trei ani când localnicii căutau să mă convingă că Nadia, România și Dracula fac parte din fosta Uniunea Sovietică. Nu m-am opus niciodată, fiindcă mă simțeam flatată de alăturarea cu un imperiu. Singurul meu regret era că ”Da”-ul meu românesc n-avea nici pe departe moliciunea fibroasă a ”Da”-ului rusesc.

 

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!