Pușcăria și cureaua lată

de Simona Catrina

După ce s-a împușcat în cap… pardon, în gât… pardon, în pielița gâtului, Adrian Năstase a ajuns, totuși, la pușcărie. O vreme, țara a stat cu sufletul blocat în omușor, cu gâtul creponat de grijă, crezând că fostul premier va sucomba în detenție.

De la o vreme însă, lumea primește vești. Năstase scrie pe blog despre exotismul vieții de pușcăriaș: Cei care vin aici – şi nu le doresc acest lucru – vor trebui să se trezească, în fiecare zi, la ora 5:30, vor dormi în paturi suprapuse, vor avea apă caldă câte două ore de două ori pe săptămână, vor trebui să se obişnuiască cu mirosul de sulf şi cu depunerile de pe ţevile de apă; vor trebui să înveţe să mănânce toate felurile de mâncare – bazate, în principal, pe cartofi şi varză, – cu lingura; vor trebui să se înveţe să nu se sperie de şobolani – în curtea de plimbare – dacă aceştia nu sunt mai mari de 20 de cm; să respire mai puţin în zilele de caniculă – atunci când mirosul de la groapa de gunoi din apropiere este îngrozitor; să nu se enerveze la „invaziile” periodice de musculiţe şi de ţânţari, la urletele celor obişnuiţi să „socializeze” de la ferestrele celulelor, începând fiecare frază cu un angajament de a-şi introduce instrumentul, de regulă, în morţii interlocutorului; vor trebui să se obişnuiasă cu sunetul uşilor de metal şi cu sunetul lacătelor – dimineaţa şi seara –, cu lipsa telefonului, a calculatorului, a internetului, a multor comodităţi cu care erau obişnuiţi”.

Zguduitor! Acum, dacă e să mă-ntrebați, v-aș spune că mi se pare nedrept ca deținuții români să n-aibă aceleași condiții precum cei americani, dar dincolo de asta, e nevoie și de aceste bucolic diferențe cultural și logistice.

O singură întrebare am: dacă deținuții n-au acces la Internet (cum se plânge Năstase), atunci cum scrie el pe blog? Din câte știu, cu modestele mele cunoștințe de informatică, dacă n-ai acces la Internet, n-ai acces nici la bloguri, dar poate că mă înșel. Poate are o aplicație în celulă, care permite accesul exclusiv la bloguri, nu la alte site-uri.

Sigur, există o explicație: Adrian Năstase scrie compunerea pe un șervețel (iarăși, aici aș putea întreba de unde are șervețele, în asemenea condiții vitrege, dar renunț la ancheta asta) și când vine o rudă în vizită, înmânează răvașul și roagă să scrie mai departe, să intre pe Admin, pe blog. User name: adrian. Parola: gratiatdeantonescu.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

 • Daniela

  S-a zis ca nu are acces la internet, ca dicteaza la telefon cuiva ce sa scrie… Mda… Si telefon de unde? Ca si ala e pe lista obiectelor interzise…

 • anonim

  toti politicienii ar merita sa stea acolo si macar 20 de ani ca prea mult ne-au furat si nu le-au pasat de noi

 • Andrada_damian

  Daca cititi blogul, precum si comunicatele administratiei penitenciarelor, gasiti aceeasi informatie: ca textele sunt transmise sub forma de scrisori fiilor, iar acestia posteaza continutul. Va reamintesc ca dreptul la corespondenta este permanent si garantat si nu poate face obiectul interdictieipe perioada executarii unei pedepse privative de libertate. andrada

 • Adicristi69

  Castiga Bani & Haine Originale
  Haine & Adidasi de Firma Pret Mic !
  http://originals.ro/85647org

 • O scorpie

  Apropo de pielitele, de la gat ori din alte parti importante. Simonica, vezi ca si la tine atarna, desi esti tanara. Ai grija sa nu calce logodanii pe ele, din nebagare de seama, intr-un moment de gratie suprema. O sa suferi mai tare decat daca te impusa.

 • Aresnet2002

  Sunt momente din viata unui om de care nimeni nu ar avea voie sa isi bata joc, nici macar sub forma de pamflet. Nu iti doresc sa ai parte de caderi psihice ca aceea pe care a avut-o Adrian Nastase si nici de dezamagiri ca aceasta pe care o simt eu acum, dupa ce am citit ce ai scris. Cu regret te anunt ca o sa iti boicotez scrierile pe care pana acum le savuram, ceea ce daca e sa ne luam dupa efectele boicotului in Romanica o sa te urce in topul publicatiilor de pe net.
  :(

 • Patriciamarcu

  timpurile astea tulburi ne_au arat fete necunoscute ale unor oameni pe care ii admiram…. iar TU, ERAI UNA DIN ACEASTEA…. nu te credeam in stare de atita rautate…! si nu uita de CA VIATA E CA O ROATA ,SE INVIRTE MEREU…. iar in privinta scrierilor tale., de cind iubesti , ti_ai piuerdut cu totul harul//// . si nu e numai parerea mea…

 • Deosibit

  Sunt f multi romani care nu au conditiile din puscariile Romaniei ..nu il plang pe domnul Nastase , dar el este o victima a stim noi cine..nu spun ca nu ar merita sa fie acolo unde este, nu pentru trofeul calitatii , pentru multe altele, dar daca toti toti hotii din politica si mai ales din economia romaneasca ar fi in puscarie ar sta acolo cam 10% din populatia tarii..nu cred ca domnul Nastase e cel mai mare hot al tarii…

 • dan

  http://www.clixsense.com/?4793841 site care te plateste sa vizionezi reclame

 • Emil

  Cati sustinatori are POTLOGARUL :-)
  Si cu cata grija ii apara unii “demnitatea” (aia de LAS? probabil asta inteleg ei).
  Dar nu UITA sa spuna cum vor ei sa fie pedepsiti TOTI POTLOGARII. Pana ii condamna pe toti, sa ii plangem de mila PARVENITULUI? Vanatorului de ZESTRE?
  O faceti voi :-(