Cum te cheamă, pui de dac? Richard!

de Simona Catrina

 

Nu mai prididim să ne conservăm valorile naționale, identitatea, bla-bla. În realitate, nu suntem în stare să ne păstrăm nici muzica, nici tradițiile și nici măcar prenumele românești. Vedetele nasc pui vii, îi hrănesc cu lapte și-i botează în ciuda românismului. E mult până au început unii cu delirul cosmopolit, că epizotia s-a întins. Câteva modeste exemple vă pot oferi…

Pe  băiatul Monicăi Anghel în cheamă Aviv, nu știu ce-a visat ea înainte să nască. Nici nu mă interesează.

Pe băiatul lui Andrei Duban îl cheamă Armin, parcă-i nume de mușchetar.

Dan Bittman are trei băieți cu nume de patinatori. Îi cheamă Alex, Patrick Noah și Mark Nicolas.

Marcel Pavel are un băiat intitulat Richard, iar pe fiica lui Mădălin Voicu o cheamă Vanessa. Altfel, Mădălin Voicu este vajnic apărător al valorilor sale etnice…

Madam Andreea Esca are doi copii pe care-i cheamă-n acte Alexia Margot și Aris.

CRBL, în schimb, a preferat pentru fiică-sa prenumele Alesia.

Nicoleta Luciu a împroprietărit trei gemeni deodată cu nume vestice: Kim, Kevin și Karoly.

Diafana Oana Cuzino și-a botezat fetița Noemi, iar Romanița Iovan are un băiețel făcut pe ultima sută de metri a fertilității, pe care-l cheamă Albert.

Cântărețul Cătălin Crișan are un băiat pe care-l cheamă Raris, un nume inventat de tati, din câte recunoaște. Colegul lui de breaslă, Gabi Cotabiță are o fiică pe care o cheamă Aela. Ce să mai spun de Noa (fiica lui Robert, clăparul de la Proconsul), de Nidia (fiica lui Moculescu) sau de Calina (fiica faimoasei Catinca Roman, fosta fiică a lui Petre Roman, că acum n-o mai recunoaște drept mlădiță decât pe Oana)?

Pe fiica ziaristului Mircea Toma o cheamă Una, pe fiica Danei Săvuică o cheamă Julie. Nume misterioase, respectiv universale, monșer!

Iar dacă vă spun cum îi cheamă pe puii oamenilor din fotbal, o să spuneți că vă mint. Dan Petrescu are trei fete denumite Rebecca, Chelsea și Jennifer Anne Marie. Pe băiatul lui Gică Popescu îl cheamă Nicolas, pe fata lui Răzvan Lucescu o cheamă Marilu, iar pe don’șoara lui Giovanni Becali o cheamă Pamela.

Și când te gândești că, în țara asta românească plină de nume străinești, se miră unii că pe prințulețul născut de Prințesa Lia (coroborată cu Prințul Paul) îl cheamă Carol Ferdinand, ca pe ta-su mare!

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

 • Tetelu68

  Nici unul din ei nu ajunge la nobleţea lui Riceard (da, aşa se scrie) senatorul pedelac. Ălălaltul, Brânză cel răsărit de sub patrafirul lui Wadim Corneliu Tudor, măcar îşi scrie numele ca în ingliş, William.

 • Annnna25

  poate Monica Anghel lucreaza la AVIVA in timpul liber

 • Annnna25

  fiica ziaristului Mircea Toma este un noname

 • Anonim Notoriu

  Pe fiica antrenorului echipei Gaz Metan Medias, Cristi Pustai, fost profesor de matematica, o cheama Maia Hiperboreea.

 • Adina

  Da, credeam ca e un obicei al etniei rome, dar se pare ca ne-am molipsit. Nu se gandeste nimeni ca suna dizgratios Jennifer Petrescu, de exemplu? Sau Richard Pavel? Cand te gandesti ca o sa ajunga biata fata la scoala si o s-o strige profesorul: “Popescu Jennifer, la tabla !”. Lumea asta nu e sanatoasa la cap :)

 • SADROB77

  Pe juniorul meu il cheama HORIA.

 • Navarrolevel7

  Si care-i problema frate sa ma pis pe numele romanesti cum iesi din tara nu stiu nici dracu sa-ti pronunte numele.

 • Navarrolevel7

  Uite spre exemplu nume Finlandeze ce incep cu A.

  Aalto
  Aaltonen
  Aamos
  Aamu
  Aapo
  Aarne
  Aatos
  Aavikko
  Ahlberg
  Aho
  Ahokainen
  Ahokas
  Ahola
  Ahonen
  Ahti
  Ahtisaari
  Aija
  Aila
  Aili
  Aino
  Aira
  Aki
  Aki-Petteri
  Akseli
  Alahärmä
  Alaja
  Alastaro Alatalo Aleksi Alen Alho Aliisa Almila Amanda Anderson Anette Anita Anja Anjalankoski Anna Anna-Liisa Anne Anneli Annemari Anni Anniina Annika Annikki Annukka Anssi Antero Antila Antti Anttila Anu Aravirta Ari Ari-Pekka Arja Armas Armi Arsi Arto Arttu Arvi Arvid Asplund Atso Atte August Auli Aulis Aune Aunola Aunula Aurajoki Aurora Autio.
  In afara de cateva mi se par groaznice, asa ca imagineaza-ti cum apare Gheorghe, Vasile si alte cacaturi in ochii strainilor. Just saying

 • Andreea Vasile88

  Draga Simona, Da-mi voie sa rectific, baiatul celor doua fosile si falsi printese/printi: LIA si Paul, nu este copilul lor..adica cel mult poate fi al lui pentru ca al ei sigur nu este avand in vedere ca de la 35 de ani unei femei ii scad sansele sa faca copii naturali. In conlcuzie la aprox. 65 de ani sau cat ar avea dna. LIA, sansele sunt zero.(parerea mea a fost verificata si cu un genetician care m-a informat din experienta lui si cunostintele lui ca nu a fost ovulul ei si evident ca a fost fertilizare in vitro nicidecum pe care naturala cum au mintit ei). Una peste alta, baiatul nu are nicio vina saracutul ci doar ca a sarit generatia parintilor nascandu-se direct in familia bunicior.

  • alina bandoiu

   Nu ta-su mare, ci ta-su-ta-su mare

 • anonymus

  dap, Louis Ilie va suna bine?:)) Tocmai l-am cunoscut…nu e vina lor, ci a parintilor lor…sa nu mai radem de Viena, sau Recipisa si Scrisoarea, pe care iar le-am cunoscut in direct…

 • Carmen

  Pe baiatul Monicai Anghel il cheama Aviv pentru ca ilustreaza neamul, care la evrei se perpetueaza dupa mama (din mama in mama, daca nu se poate altfel):

  Aviv
  Origine hébraïque, Nom masculin – Étymologie : Printemps

 • alina bandoiu

  este epizoOtie, mai pe romaneste, molima.

 • Hamnibal Anteporcas

  @Simona Catrina: ,,niște țărani” ,,era vorba” lui Dinu Săraru, nu a lui Ilie Moromete. Asta asa ptr conformitate cu adevarul literar.