Din presa urmașilor vrăjmașilor noștri

de Simona Catrina

În vremuri în care presa horcăie, trage să moară și, în cele din urmă, crapă de moarte bună sau de moarte nebună, unele publicații rezistă miraculos. Revista Analele Putnei (nu vreau să fac glume proaste, dar parcă aș fi căutat un nume cu altă sonoritate pentru o publicație mânăstirească) este cocoșată de noblețe – dar, recunoașteți, e moartea eficienței în afaceri.

Revista se autorecomandă așa: “Analele Putnei este singura publicație științifică având ca subiect cercetarea epocii lui Ștefan cel Mare și a istoriei Mănăstirii Putna”.

Acum nu vreau să fiu nici răutăcioasă, dar într-o țară ca asta, cam câte publicații despre Putna și Ștefan cel Mare ar fi putut exista? Mai ales că nu e vorba de vreun tabloid de nișă, preocupat de prealibertinismele voievodului-crai, ci de un snop de ode închinate celui mai longeviv lider român.

Redacția e stufoasă, are 13 membri, care mai de care mai profesor și mai academician, din seria celor pe care-i plagiază doctoranzii. Va trebui să aflu dacă-i și plătește cineva pentru osteneală sau fac cercetare de amorul artei (ha, ha, ha!). Cel mai probabil, materialele lor erau scrise de mult, acum doar le redau publicității.

Andrei Pippidi chiar are, în Analele Putnei, un material cu sonorități de presă rentabilă: ”Lucruri noi despre Ștefan cel Mare”.

În curând, am putea să schimbăm, pe site-ul aferent (că au site!), cu ”Click aici ca să afli zece lucruri pe care nu le știai despre Domnul Ștefan! N-o să-ți vină să crezi cine i-a tras-o la Războieni!”.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

 • Adicristi69

  Premii in Bani si Haine Originale
  Haine & Adidasi de Firma Pret Mic !
  http://originals.ro/85647org

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000246330669 Dumitrescu Bogdan

  cercetare de amorul artei in Analele Putnei ??? Ptiu dracie, piei satano, trebuie sa scuipam in san. Fiecare in sanii lui.

 • Lepka

  Stefan cel Mare nu e cel mai longeviv lider roman decat daca il consideram pe Carol I neamt.