Doresc cunoștință doamnă cu carieră de cupă D

de Simona Catrina

În București, există agenții matrimoniale exclusiv pentru deștepți. Nu vreau să-i fac reclamă niciuneia, dar dacă googleliți, veți afla cum stă treaba cu headhunting-ul sentimental. Câțiva plictisiți care aveau agenții de joburi și erau pe o crăcuță de faliment s-au gândit că un ingredient în plus îi apără de risc și de fisc.

Corporatiștii încă ne-nsurați (fiindcă sunt corporatiști prea buni) sau divorțați (fiindcă sunt corporatiști prea proști) ajung clienții acestor agenții care cuplează numai premianți.

Drama burlacului modern e că nu-și găsește un partener de viață la fel de moțat ca el, tot cu doctorat, tot cu bani, tot cu sânge albastru sau măcar bleu. Agențiile astea urăsc să le spui că sunt un birou de ”matrimoniale”. Insistă pițigăiat că sunt agenții de matchmaking. Încerci, cu modestele tale cunoștințe de limbă engleză, să le explici și să le desenezi faptul că e unul și același lucru. Ei țâțâie și scutură din capul corporatist. Nu, matrimonialele sunt un talcioc, noi suntem un market. Într-adevăr, o diferență zdrobitoare.

Am vorbit cu mai multe căpetenii de agenții de matrimoniale dintr-astea pompoase. I-am întrebat pe manageri ceva foarte simplu: care e rata succesului, pe câți ați cuplat? Credeți că am aflat vreun răspuns concret? Nu. Un set de ăăăă-uri, oooh-uri și păi-uri m-au proiectat în cu totul alt subiect. N-aveau chef să-mi dea procente sau cifre.

Cel mai ieftin pachet de căutat nevastă/soț prin agenția dă dăștepți costă 1000 de roni pe an, dar în ăsta nu intră mai nimic, ți se dă binețe, o fișă pe care o completezi și-un ”vă sunăm noi” condescendent. Ca să ai șansa minimă de a-ți găsi managerul tău pereche, trebuie să plătești cel puțin 10.000 de lei pe an – deci o sută de milioane, pentru cei care au deschis ronul mai târziu.

Și acum, exemplu concret: o amică de-a mea, care e Marketing Manager la o firmă uriașă, câștigă 4000 de euro pe lună, are casă, mașină și doctorat, a apelat la o asemenea agenție-minune. I s-a aranjat o întâlnire și i s-a spus că alesul era la fel de prosper, de titrat și de succes ca și ea. Când a dat nas în nas cu el, a aflat: el era general manager.

-          Wow! Unde? – l-a întrebat ea.

-          La firma mea! – a șoptit el, pedant.

-          Wow! La ce firmă, adică? – a insistat viitoarea mireasă.

-          O firmă de instalații! – a precizat el.

-          Wow! Pentru cine lucrezi? – avu ea un orgasm premarital.

-          Pentru mine, sunt propriul meu manager, visul meu de-o viață! Sunt instalator și faianțar și, ca să-mi deduc cheltuielile, mi-am pus totul pe firmă. Sunt propriul meu CEO! Vrei să fii soția mea? Aloooo… Unde ești?!

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

  • Teo_serbanescu

    Ma ofer ca partener/insotitor pentru doamne pasionate de shoping