File-O-Afiș, meniu, vă rog

De Simona Catrina

Am fost aseară într-o vizită, iar pe ușa blocului alora scria: ”V-ă rugăm să nu lăsa-ți în bloc persoanele pe care nu le cunoaște-ți”. Adânc! La o secundă după ce-am pătruns în hol, ușa s-a trântit după mine. În urmă, venea un amărât care părea că locuiește în clădire (avea o plasă cu franzelă), mi-a făcut semn să-i deschid și lui, că-și uitase cheia, dar eu am respectat afișul: nu-l cunoșteam, nu i-am deschis.

Astfel, prin aceste duioase metecăieli gramaticale, eu – care nu locuiam acolo – am blocat accesul unuia care locuia acolo.

Asta în timp ce pe blocul meu scria cu carioca neagră: ”Azi vine Citirea, rugăm stați acasă!”. Un străin ar fi zis că citirea asta a e un cataclism natural, gen radiații sau ciumă. Era citirea de la electricitate, dar asta știm numai noi, riveranii. E ca un limbaj secret.

Afiș autentic, pe ușa unui bloc din Drumul Taberei (îmi pare rău că poza pe care i-am făcut-o cu telefonul a ieșit neclară și e nepublicabilă): ”Locatarii cu căței și alte elemente neumane sunt rugați să scoată animalele la pipi la ore când ceilalți locatari nu dorm. Animalele pot fi dresate să-și facă nevoile la ore mai civilizate, nu la patru dimineața, când câinii (sic!) și stăpânii lor trântesc ușile la lift”.

”Vă anunțăm că în data de 16.12.2010 (joi) între orele 18-20 vine preotul cu icoana”, scria pe alt bloc. Sună ca un avertisment, gen ”ascundeți-vă, dacă nu vreți să vă găsească”. Încă mai aștept popa care vine cu citirea păcatelor și va face regularizarea virtuților, sper să ies pe minus, cum mi se întâmplă la lumină. Dacă se vor găsi mai multe păcate decât idei erecte, se vor aplica penalități.

 

 

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

  • Adicristi69

    “http://originals.ro/85647bani fa-ti cont si incepe sa castigi

  • http://www.facebook.com/mihai.negrea Mihai Negrea

    Doar ca ai articolul scris de doua ori :))

  • DocRock

    am ris cu lacrimi. super fain