Măi, noi măcar copiuțe știam să facem!

de Simona Catrina

Tineretul din ziua de azi nu mai știe ce-i respectul. Pe vremea mea, elevii aveau bun simț, respectau bătrânii și își făceau singuri fițuicile pentru teze și examene.

Ei, bine, acum există site-ul fituici-bacalaureat.ro, un loc virtual tolerat, necenzurat, nestemat.

E unul dintre cele mai complexe și betonate site-uri pe care le-am descoperit în ultima vreme. Dacă ești sărac lipit, ai secțiunea de fițuici gratis, trebuie doar să completezi un formular online cu adresa ta și datele de contact, iar fițuicile îți sunt trimise acasă, meticulos printate. Dar astea moca sunt strict pentru notă de trecere, adică un pârlit de 5.

Dacă vrei să fii elev eminent și să plângă mă-ta de emoție că ai luat nota 9, când erai o loază, atunci dai bani pentru copiuțe. Există pachete de fițuici de 10 lei, 12 lei, 20 de lei etc.

Ți se pun la dispoziție (felul cum le ascunzi sub fustă sau în pantaloni e treaba ta) fițuici pentru română, matematică, biologie, chimie, fizică, istorie, geografie, informatică și maghiară. Deci nici elevii maghiari nu mai sunt ce-au fost, ai zice că măcar din fanatism etnic ar pune burta pe carte. Ți-ai găsit!

Pentru cei care nu pricep nici ce scriu eu aici (nu-i de mirare și nu trebuie să se simtă complexați), site-ul oferă detalii:

Mai multe forme de prezentare. Materialele sunt editate sub trei forme de prezentare, având conținut identic. Alege forma cea mai potrivită gusturilor și scopurilor tale! Fiţuica/copiuţa (4,5×8 cm) este, evident, caracterizată prin nevoie de spațiu redus. Memoratorul (9×13 cm) încape într-un buzunar, este mereu la îndemână, are caractere care sunt ușor de citit. Cartea (15×21 cm) elegantă are coperți tari, arată bine, este plăcut să o răsfoiești și să înveți din ea.”

Deci, dragilor, această inovatoare formă de shopping online va aduce țara noastră pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație, cu un procent dolofan de promovabilitate la bac.

În acoladă fie spus, eu întrezăresc în asta o oportunitate de afaceri. În următorii ani, copiii noștri vor fi atât de leneși, încât vom crea site-uri care să-i spele pe dinți și să le mestece cipsurile, când n-au chef să facă asta singuri.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

  • Mariana

    Sa inteleg ca MEMORATORUL este un fel de fituica sau asa se cheama acum ?! Pe vremea cand frecventam scoala (anii ’70-’80) existau cartulii de dimensiunea aceasta in librarie (MMM = Mic Memorator Matematic, de ex., care cuprindea formule matematice sau teoreme), la fel pentru fizica si alte stiinte exacte. Si erau tare bune…si copiii erau altfel…si invatau…si…