O, ce vestă minunată de la ziare ni se-arată!

de Simona Catrina

În ziua de azi, să fii jurnalist nu implică decât să ai pile-n presă, ca să te angajeze într-o redacție, nu contează care. Sau mai înseamnă să lucrezi la un ziar care, indiferent ce crize traversăm în presa scrisă, stă bățos, împuindu-se pe banii noștri.

O prietenă de pe Facebook, Rodica Pose, mi-a atras atenția asupra ediției din 4 mai a cotidianului Evenimentul Zilei. Într-un articol despre niște curajoși patologici, cotidianul scrie: ”I-au îngropat împreună pe rafterii inconștienți. Râul i-a înghițit ca pe niște scobitori”. Ziariștii geniali de la EVZ habar n-au cum sunt ”înghițite” scobitorile de către o apă curgătoare.

Concluzia este, însă, genială: ”Cei doi aveau veștile de salvare pe ei”. Corectura lucrează cu vigilență maximă. Au văzut acolo ”vestele”, dar păreau niște prostii, așa că s-au adaptat la varianta ineptă. ”Propunere pentru ministerul Educație”, scrie în ediția din 7 mai. Dă-l dracului de ”i” final, cui îi folosește?

Tabloidele care nu se pricep la modă adoră să scrie despre modă. Și nu e păcatul lor, ci al celor care nu fac diferența dintre site-urile, ziarele și posturile specializate în fashion și porcăriile care apar ocazional în ziarele subvenționate îndârjit. Am găsit în Cancan un articol despre cum creatoarea de modă Laura Olteanu și-a suflecat mânecile și principiile și s-a luat de Iulia Albu. Facu-ți și dregu-ți, nebuno! În traducere decentă, Olteanu susține că Albu i-a șmanglit niște țoale de pe umerașe, la Târgul de Rochii de Mirese, organizat de Ministerul Economiei din Dubai.

De mult timp vreau să atac strechea tabloidelor, însă, ca să fiu sinceră, am crezut că această energie e demnă de o cauză mai bună. În zilele următoare, am să vă deconspir tâmpeniile preferate ale tabloidelor care nu vă lasă nici să muriți, nici să trăiți. Rămâneți pe recepție!

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!