Păi să nu-njur un sejur?

de Simona Catrina

Ofertele de călătorii – pfoaaa, care mai de care mai atractive – se calcă-n picioare și-n vouchere, prin agențiile de turism. Vine vara și toate firmele bat toba despre ce prețuri și condiții pun dumnealor la bătaie.

O agenție cu ștaif afișează, printre altele, “vacanțe de 23 de zile și 19 nopți (sic!) în Bolivia și Peru” – am priceput, nopțile de zbor nu se pun, au calculat să fugă piloții pe fusul orar în așa fel, încât să nu se facă niciodată noapte-n avion. Și mai oferă: “Mese: 20 Mic Dejun, 10 Pranz, 8 Cina”, așa scria. Nu știu de ce trebuie scrise cu majuscule, treaba lor, or fi mese regale. M-a amuzat raționalizarea hranei, zici c-au lucrat după înțelepciunea chineză: micul dejun mănâncă-l singur, prânzul împarte-l cu prietenii și cina dă-le-o dușmanilor.

Altă agenție gomoasă ne promite un sejur de neuitat în Israel. Printre altele, avem șansa extraordinară de a sta într-un hotel de trei stele, despre care ni se spune că are o serie de avantaje incredibile: “Hotelul City 3* are urmatoarele facilitati: receptie, restaurant, lift, seif, incalzire, spalatorie, serviciu de calcat imbracaminte, magazin, wifi gratuit”. Wow, serios? Vreau și eu să prind oferta unică a unui hotel printre “facilitățile” căruia se află recepția, liftul și încălzirea!

Asta-mi aduce aminte de etichetele de pe anumite produse alimentare din America, făcute să hipnotizeze prostimea: “Pâine fără grăsimi”, “Ulei fără colesterol” etc – de parcă ar exista ulei cu colesterol, având în vedere că uleiul e vegetal! Ca să nu mai vorbim de pâinea cu grăsimi…

Cu caractere mari, veți găsi prețurile: numai 299 de euro, iu-huuu! Cu caractere puricoase, e cărcălit undeva că taxele de aeroport mai înseamnă încă 110 euro.

Toate agențiile ne avertizează, cu litere ciolănoase, că “bacșișurile nu sunt incluse în preț”! Dacă vi se pare o glumă, aflați de la cei pățiți: un singur bacșiș să omiteți, că veți avea parte de-o mutră pe care n-o egalează decât botul soacrei, când îi spuneți că v-ați hotărât să nu mai gătiți niciodată în casă și să mâncați numai pizza comandată.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

 • Belle d”Imagination

  Simona, te contrazic, în pâinea obişnuită se pune o cantitate de ulei. Inclusiv în cea de casă făcută de bunica.

  • andor74

   Sorry, painea se face fara ulei…. Apa, sare, faina, drojdie si eventual – otet. Asta e reteta traditionala de paine pe care am mancat-o vreo 10 ani…

 • Flori

  Simona, exista si ulei de peste :) care tot ulei este. Si are colesterol – dar colesterol bun nu de porc :))