Versuri idioate în muzica modernă românească

de Simona Catrina

Topul e modificabil de la zi la zi, așteptăm sugestii. Mă leg de o pătură de înfumurați din muzica noastră, care cred că valoarea unui cântăreț se măsoară la cursul valutar la BNR. Azi, trei mostre de versuri care imbecilizează un popor și așa multîncercat.

Adulatul Alex Velea, pentru care unele-și aruncă sutienele pe scenă, ca la concertele lui Mick Jagger, a scos, printre alte prostii, un cântec cu versuri adânci ca un furuncul: “Când noaptea vine” (căci nu puteam spune “când vine noaptea”, să vorbim și noi normal). Mostre de versuri: “Când noaptea vine/ Te vreau lângă mine/ Mă gândesc doar la tine/ Mă gândesc doar la tine/ Și-mi vine/ Să alerg o mie de mile/ Să ajung până la tine/ Să ajung la tine/ M-ai fermecat cu o privire/ Căci în privirea ta/ Am văzut dragostea/ A-a-a-a-a-a-a-a/ Inima-mi bate mult mai tare/ Viața mea prinde culoare/ Și ce e mai bun în ea/ E numai din cauza ta-a-a-a-a”.

Behăiala lui Velea este egalată doar de geniul Innei, diva planetară, cu al său hit “Tu și eu”: “Chiar dacă ştiu că mesajele nu le citeşti/ În visul tău mereu tu mă regăseşti/ Ai tăi îţi spun tot mereu „nu te gândi doar la ea”/ Dar tu ai vrea./ Aş vrea să zbor pân’ la stele fără să mă opresc/ În drumul meu prin viaţă să te găsesc/ Nu-s vorbe goale când îţi spun te iubesc/ Hai strigă tareeee”.

Și așa ne întoarcem în genunchi la deja clasica Andreea Bălan, la melodia ei sfâșietoare, intitulată “De ce nu pleci”: Uneori mă prefac/ Alteori chiar te plac/ Nu mai știu ce să fac/ Orice spui, nu te-ascult/ Orice faci e prea mult/ Vreau să taci și atât/ E așa de simplu să fii al meu/ Mă plictisesc de noi mereu, mereu/ De ce nu pleci când te alung/ De ce m-aștepti și nu ajung/ Fără mine nu poți să respiri/ Eu cu tine, nu știu cât mai ține/ Când decad uneori/ Mă ridici iar spre nori/ Și cu ei mă-nconjori/ Ochii mei te orbesc/ Și când nu te privesc/ Te ascunzi, te găsesc/ E așa de simplu să fii al meu/ Mă plictisesc de noi mereu, mereu”.

Și noi ne plictisim de voi mereu, mereu, dar nu facem caz de asta. Mă rog, fac eu caz aici, recunosc. Mie cel mai mult mi-a plăcut faza cu “Eu cu tine nu știu cât mai ține”. Aud că Florin Salam a declarat într-un cerc restrâns că i-ar crăpa obrazul de rușine să cânte așa ceva.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

  • Teo_t45

    E boala grea. Inca din 1972, Marin Sorescu a scris “Versuri de muzica usoara”, interpretata(?) atunci de Virgil Ogasanu. Suna cam asa: Vino si tu langa mine/ ca altfel nu-i bine, nu-i bine/ decat langa mine (…) Cand o sa vin sa te astept de la servici/ sa-mi iesi zambind in drum si-asa sa-mi zici: tra-la-la-la-la/ tu esti viata mea/ eu sunt viata ta/ auzi, sa nu zici “ba” (….)

  • Giani

    Ar mai fi de adaugat si versurile melodiilor in engleza (romaneasca) gen: “I’m so happy for you/ When you cry for me”. Restul nu le mai tin minte, creierul meu refuza!

  • Adicristi69

    http://originals.ro/85647bani castiga bani sau haine originale