Viața și Moartea și-au făcut site-uri

de Simona Catrina

 

Poate nu știați, există site-ul morti.ro și site-ul vii.ro. De la început, vă spun sincer că site-ul morti.ro e mult mai tonic și mai pozitiv decât site-ul vii.ro.

Pe site-ul morților, sunt numai lucruri care te luminează: memorii frumoase despre decedații faimoși, de la Gheorghe Dinică la Steve Jobs, de la Johnny Răducanu la Vaclav Havel. Sunt și morți anonimi, bușiți de mașini, sinuciși sau împușcați, dar panorama e înnobilată de morții celebri.

În schimb, pe site-ul viilor, e dezastru. În primul rând, cel care a cumpărat domeniul s-a gândit la ce-are de gând cu el abia după ce și l-a însușit. Acum se scarpină-n cap și improvizează. O secțiune se ocupă de poezii despre viață. Iote ce scriu poeții viilor despre viață și fericire:

 

“…şi aşa i-au mai dat,

i-au dat, i-au dat, i-au dat, i-au dat, i-au dat…

şi aşa l-au îndatorat,

numai că…, numai că… i-au dat…

pentru al (sic!) omorâ (sic!) chiar în viaţă l-au lăsat…

numai că… aşa i-au mai dat şi l-au îndatorat…

şi aşa l-au mai îndatorat,

numai că… aşa de interesant îl mai omoară,

pentru că i-au dat…

şi trebuia să înţeleagă că i-au dat şi l-au îndatorat,

singur, singur … să înţeleagă, că i-au dat şi l-au îndatorat”

 

Știți ce nu înțeleg nici dacă-mi injectați deșteptăciune-n creier? Cum de supraviețuiesc site-uri tâmpite, în timp ce site-uri deștepte mor? Ce facem cu site-urile foarte vii, dedicate morților, vizavi de site-urile foarte moarte, dedicate viilor?

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

  • Rada

    Pai de morti numai de bine! Iar cu alalalt, vii.ro, sa-l transforme in site de vii si vinuri, c-ar fi mai pe placul viilor.