Ai noștri ca brazii de plastic

de Simona Catrina

 

Aud tot felul de păreri ciudate despre români. “Românii sunt ospitalieri”, ăsta e deja clișeu. Fals, românii sunt ospitalieri doar dacă îi flatezi cu ceva, îi filmezi cu ceva sau îi motivezi dându-le ceva moca. Ospitalitate în România? Ce înseamnă asta? Șosele cu bube, autostrăzi puține și măzărate, servicii turistice proaste și scumpe, politețe ferfeniță.

Mai departe. “Românii sunt viteji, așa au fost dintotdeauna”. Evident, deși în Evul Mediu câștigau bătălie după bătălie, acceptau, dracu știe de ce, să le plătească turcilor tribut. Nu-i vorbă, ne-am scos pârleala în anii ’90, când am bișnițărit cu ei până am ajuns la un numitor și-o narghilea comună.

“Românii sunt patrioți”, spun cei cu dioptrii cam mari. Iertat să-mi fie cinismul, dar dacă iei românii la rând și-i întrebi ce-ar vrea mai degrabă, un Logan sau Basarabia înapoi, 99% ar vrea mașina. Ba nu, 100%.

“Românii sunt frumoși”. Mda, frumușei ar fi ei, dar sunt foarte neîngrijiți, comparativ cu occidentalii. Pe stradă, 9 din 10 femei au părul explodat, 8 din 10 au unghiile cu ojă spartă, 7 din 10 se îmbracă chicios, 6 din zece se fardează ca niște ratoni, 5 din 10 se epilează cam rar, iar lista ar continua în același ritm, doar că se cuvine să amintim și frumusețea bărbaților români: 9 din 10 nu-s bărbieriți proaspăt, 8 din 10 se îmbracă demodat, 7 din 10 miros a orice, numai a deodorant nu, 6 din 10 n-au toți dinții, 5 din 10 au ceasuri tinicheloase și pantofi penibili.

“Românii sunt poeți”. Majoritatea românilor n-au mai citit o poezie din clasa a cincea, și atunci doar de frica profei de română care-i veghea, mămoasă, cu o jordie-n mână. O majoritate și mai mare n-au ouat un vers în viața lor. Mai bine, fiindcă ăia care fac asta compun niște melci codobelci, rimele lor preferate sunt albastră-măiastră și norii-cocorii.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

 • Coradob

  Eu sub zarea cea albastra
  Citii proza ta maiastra

  Si apoi numarai norii
  Care zboara ca cocorii

  :))))))

 • OldJohnWheel

  “[…]dacă iei românii la rând și-i întrebi ce-ar vrea mai degrabă, un Logan sau Basarabia înapoi, 99% ar vrea mașina.”
  Mai mult decât atât, dacă-i pui să aleagă între un Logan și un Mercedes, 100% ar alege mașina în detrimentul Loganului! Curat patriotism! :))

 • http://www.facebook.com/luminita.muresanzemlin Luminita Muresan-Zemlin

  as fii foarte curioasa cine a facut statistica asta…si pe ce baza de date a comparat romanii cu occidentalii..???!!!..imi par foarte hazardate cifrele…:-)…

 • http://www.facebook.com/luminita.muresanzemlin Luminita Muresan-Zemlin

  Luminita Muresan-Zemlin mie mi se pare foarte hazardate afirmatziile…cu sigurantza daca situatzia economica le-ar permite-o, multi romani ar arata si ei mai bine, adica dinti , imbracamanite de buna calitate si chic…de unde?? eu nu cred ca e neaparat vina lor …ca nu arata ca si cei care traiesc in Occident, cat a sistemului in care se traieste acolo…deci cultura stilului de viatza a fost indusa oamenilor in Occident de comapanii, concurentza, etc…avand si puterea de cumparare occidentalii in timp si-au slhefuit bunul gust dupa ceea ce piatza a indus si induce in subconstientul consumatorilor…Nu mi se pare ok ce scrie cucoana acolo…Cand un om e atat de sarac incat nu stie cum isi va asigura nevoile primare, cu sigurantza ca nu ma poate fii si viteaz si ospitalier, cu sigurantza nici imbracat trendy si sclipitor asemenea unuia care are un nivel de trai . Nici un occidental care ar trai in sitautzia mizera care e in Romania nu ar vrea Basarabia in locul unei masini, cu sigurantza capitalistii sunt pragmatici…si sa nu uitam ca pana si unirea Germaniei nu a fost vazuta bine de locuitorii din Vest, se stie nemtzii din west in general nu ii simpatizeaza pe cei din est…fostii comunisti.Mehr anzeigenvor 15 Minuten · Gefällt mirGefällt mir nicht mehr.