Am ieșit din post și-am nimerit prost

de Simona Catrina

Ce face românașul după Paște? Ia să v-aud! Muncește? Ei, fleoșc, haideți, chiar vorbeam serios. Ca să vă scutesc de chinuri, vă spun eu: se detoxifiază. Verbul ăsta a apărut în langajul general de câțiva ani, e proaspăt. Nouă din zece oameni care vor să se detoxifieze habar n-au ce-i aia detoxifiere.

Aceiași nouă din zece oameni confundă detoxifierea cu slăbirea. Deci reformulez: după Paște, românii se pun pe cure de slăbire. Firmele, site-urile și escrocii specializați în promisiuni nerealiste se trezesc la viață – acum e vremea lor. Trebuie să profite de îmbuibarea pascală, să vândă cât mai multe porcării celor care încă mai cred că este omenește posibil să slăbești 8 kile într-o săptămână. Ca o comparație decentă, un grevist al foamei slăbește între 4 și 5 kile săptămânal.

Un doctor întreg la cap a explicat odată, pe un post american de televiziune, cum vine chestia asta cu detoxifierea prin curățarea intestinului gros, foarte la modă pe mapamond. Le-a transmis un prietenesc sictir ăstora care susțineau că, în intestinul nostru gros, zac reziduuri și că alea ne cauzează disconfortul, boala și moartea. Medicul s-a umflat de râs și a spus că ăsta e rolul intestinului gros, să țină reziduurile, iar dacă avem tranzit cât de cât rezonabil, n-avem nevoie de buruieni laxative. Și că marea acțiune a clismelor elaborate, în spa-uri de cinci stele, e o tâmpenie sinistră. O jecmănire fițoasă. Sau, mai pe limba noastră, o abureală la limita cu escrocheria.

În România, există maladiv de multe site-uri care te ajută, chipurile, să slăbești. Pe slabirefarafoame.ro, infoslabire.ro, cumsaslabesti.ro, cura-de-slabire.ro, slabire-rapida.ro, prodieta.ro, tratamenteslabire.com, retete-slabit.net, slabsaugras.ro, diete-slabire.com, retetedeslabit.info, slabute.ro, slabuta.ro (da, sunt două, nu e o greșeală) și patologic de multe alte website-uri, am găsit regimuri catastrofale.

Există rețeta cu apă fiartă (bei tone de apă chioară fierbinte), dieta cu oțet (bei tone de oțet), dieta cu supă de varză (bei tone de supă de varză), dieta cu ceai verde (bei tone de ceai verde), dieta cu laxative (înghiți tone de laxative). Niște proști care se strâng pe forumurile aferente fac schimb de sinucideri organizate, cu regimuri față de care dieta cu cocaină pare o insipidă cură de morcovi.

Mă gândesc foarte serios să-mi fac și eu cont pe site-urile astea, ca să pot adăuga idei de regimuri – numai membrii pot face asta, nu căscătorii de guri. Aș adăuga un regim antiprostie, bazat pe un aport echilibrat de substanțe hrănitoare, cum ar fi o palmă peste ceafă și-o vizită la cea mai apropiată secție de psihiatrie.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

  • http://www.facebook.com/people/Ama-Rama/100000251137370 Ama Rama

    De ce esti nasoala? Pai prostimea oricum tre sa se preocupe cu ceva, nu? De ce sa nu faca oamenii aia un ban cinstit? Ce, numa bisericile au voie? Crezi ca daca lasi oamenii fara ocupatie si loc unde sa isi arunce banii, o sa fie mai fericiti? Vezi? Trimite 40 de mailuri cu comentariul asta si vei scapa o fetita cu cancer la creier. Jur pe mama. Daca nu trimiti, o sa cazi pe scari. Si puneti si o bancnota de 10 lei in plicul de la e-mail. Si trimiteti-mi-le mie pe toate.