Bâlbâielile Olimpice de Vară

de Simona Catrina

Cum au început Jocurile Olimpice (mai pe românește, transmisiile live la tv), au început, nu-i așa, și perlele cuvenite. Anumiți comentatori au onoarea să trăncănească în direct. Toată ziua am văzut scrimă, canotaj și judo, suportând, la pachet cu alunecările pe saltea, și alunecările de topică. Nu știu, așadar, pe ce criterii sunt aleși comentatorii, dar la gimnastică am avut de așteptat ore întregi până când pălăvrăgitorii de la TVR – care se ocupau de orice alt aspect, mai puțin de reguli și informații utile – ne-au informat când intră fetele noastre în concurs. Lumea deja punea întrebări pe Facebook legat de chestiunea asta, lucru care mi se pare inadmisibil, în condițiile în care emisarii ăștia buimaci sunt plătiți din banii noștri.

”A trecut cu bine de acest aparat”, a spus comentatoarea despre o gimnastă care căzuse grămadă de pe acel aparat (bârnă). Dar cred că ațipise în timpul transmisiei și, când s-a trezit ca arsă, a crezut că gimnasta a stat băț pe aparat. Ce înseamnă că a trecut cu bine de aparat, că n-a murit?

”Competiția s-a încheiat, dăm legătura la scrimă și revenim la gimnastică”, bolborosește aceeași adormită. Păi dacă s-a încheiat competiția, cum de revii la competiție după publicitate?! Competiția nu se încheiase deloc.

”O viteză prea mică pentru ca arbitrii să-și dea seama cine-a avut atacul de sabie”, delirează cineva la transmisiile de la scrimă. Prea mică? De obicei, nu-ți dai seama atunci când viteza e prea mare.

”Nu-i problemă la galben, doar să nu mai facă!”, mormăie o comentatoare, tot la concursul de scrimă, ca și cum toată lumea știa ce-i ăia problemă la galben și ce dorește duduia să comunice în direct.

”Despre referendumum”, scapă cineva cineva caii, la Antena3, mumumuind mai mumumult decât era cazul. Acum, recunosc: referendumum sună mai doct decât referendum.

Eram pe punctul să ies din casă, când m-a reținut în fața postului național de televiziune transmisiunea în direct de la extragerea loto. La final, un duet de pițipoance a cântat o manea, pur și simplu. Într-un fel, mi-a făcut bine: nervii că TVR plătește asemenea specimene au întrecut nervii că judoka Andreea Chițu a pierdut în optimile de finală, în ultima secundă. Avem probleme mai mari în țara asta, vezi bine.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

 • Adicristi69

  Premii in Bani si Haine Originale
  Haine & Adidasi de Firma Pret Mic !
  http://originals.ro/85647org

 • Andor74

  Da’ de “tiristul” nostru ce zici (ca nu am avut rabdare sa caut care a fost comentatorul) ???
  In aceeasi nota sportivii de la natatie vor fi “Pesti”, fotbalistii – “Balonati” (nu ca ar fi departe de caracterizarea asta) iar la paralele vor evolua “la bara”….
  Chiar, de ce s-a apucat Topescu de politica si n-a ramas la Sport?

 • Nori_in_freza

  Alina Alexoi ..cea mai proasta comentatoare ..m-a omorat la scrima… de cate ori deschidea gura mi se facea rau .. cine dracu’ a pus-o acolo ?