Bună dimineața, Facebook taie greața!

de Simona Catrina

Facebook-ul ăsta a salvat căsnicii și joburi, eu așa cred. În fiecare zi, deschid pagina de news (sau Home, cum îi spune), și descopăr foarte multe stratageme ciudate, foarte multe defulări. Îmi dau seama că tehnologia a lucrat la structura noastră nervoasă.

Oamenii mai mult sau mai puțin singuri (dacă există un asemenea grad de comparație) simt nevoia să spună, în gura și-n cafeaua mare, ”bună dimineața!”, atașând o poză cu cafea cu inimioară-n spumă.

Alții postează poze cu floricele și frunzulițe, pun tag-uri cu o sută de persoane și, tot așa, ne urează o zi bună, minunată, parfumată. Au energie, îi invidiez. Eu mă trezesc ciufulită, prost dispusă, n-am chef nici de cafea, nici de giugiuleală, mă gândesc numai cum să fac să vină seara mai repede, să parchez din nou în sufletul, în dragostea și-n demonii mei.

Am cont pe Facebook, vedeți, am aproape 5000 de prieteni, dar n-am avut niciodată bunul simț să postez pe zid o pisicuță tărcată și tigrată, care să le ureze tuturor o noapte pufoasă ori o dimineață aromată. Mi-e rușine să postez și bancuri, deși îmi plac, mi-e teamă să nu creadă lumea că n-am ce face și copypastez poante de pe Internet.

Dau like-uri cu zgârcenie, fiindcă, tot așa, mă tem că par prea liberă, prea zărghită, prea atentă la vreun muțunache sau ursulache de pe News Feed.

Totuși, aș aprecia un Like de la voi pentru articolul ăsta, ha, ha! Dincolo de asta, pentru cei care au conturi pe Facebook, care e primul vostru reflex dimineața? Sunt în căutare de idei noi, hrănitoare.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!