Cățeluș cu părul creț, fură TVA din preț

de Simona Catrina

Mă întreb fără speranța că-mi voi răspunde vreodată: de ce și-ar face cineva un site cu câini și-ar crea o secțiune intitulată, agresiv cacofonic, Cosmetică Canină? Există asemenea site. Există patru cacofonii admise în limba română: Ion Luca Caragiale, Biserica Catolică, tactica cavalerească și Monica Columbeanu. Ultima ne-a scutit de căcățel și-a divorțat, așa că o să reducem stocul la trei.

 

“De ce cosmetica canină?”, insistă ei, într-un titloi roșu. Pe site-ul “perfectpet”, scrie de o sută de ori “un câine curat e un câine fericit și iubit”. O inestimabilă informație pentru cei care accesează febrili site-ul. Există variațiuni pe aceeași temă: “un câine curat e mai ușor de iubit”. Bine, credeți-mă, și un om curat e mai ușor de iubit decât un om murdar.

 

“Cosmetica canina este foarte importanta deoarece aspectul cainelui tau infuenteaza (sic!) modul in care se simte si modul in care noi interactionam cu el”. Sigur, când e vorba de câini, nu mai facem caz de frumusețea interioară.

 

Cacofoneala continuă nestingherită. pe nervii noștri: “Pentru ca ne dorim ca fiecare experienta in cadrul salonului sa fie Perfecta, va punem la dispozitie 3 pachete de cosmetica canina: Stralucitor (spalat, coafat, taiat unghii, curatat urechi), Tuns si Stralucitor (tuns, spalat, taiat unghii, curatat urechi) sau Perfect (tuns, spalat, taiat unghii, curatat urechi, tratament blanita, improspatarea respiratiei, parfumat, vidat glande, tratament pernutze)”. Perfect-ul e 108 roni, TVA inclus. Că ca câinele nostru nu e nimeni, vorb-aia!

 

Cel mai mult mi-a plăcut concluzia unui studiu (probabil al cercetătorilor britanici), care zbiară următoarele: “Aspirati meticulos toata casa, chiar si animalul, sunt unele carora chiar le face placere!”. Am vrut să aspir pisica maică-mii, dar n-a încăput în sacul de la aspirator, de fapt i s-a înțepenit căpățâna-n furtun și nu părea că-i place! Așa că, stimată redacție, aștept data viitoare un sfat mai onest, mai deștept și mai realist.

 

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

  • Rada

    Pisicile sunt mai fitoase, prefera aspiratorul de masina.

  • vertigo

    Cum adică “improspatarea respiratiei”? Cum se face asta? Am o cafea de 20 de kg si as vrea sa vad daca in urma procedurii cateaua o sa miroasa a sange proaspăt :)

  • Quizo

    Toate bune si frumoase pana cand am ajuns la “RONI”. Habar n-am de ce acest cuvant imi zgaraie urechile. Probabil pentru ca moneda nationala se numeste “LEU”, iar “RON” este doar simbolul? Sper ca nu obisnuiesti sa zici “IUESDEI” sau “JPIGREC”, sau ce altceva o mai fi…