Cei 5 celebri “C” din presă: cearcăne, celulită, colăcei, ciufuleală, ceartă

de Simona Catrina

Ați fi șocați dacă ați afla cum arată de fapt vedetele trecute prin ciurul Photoshop-ului. Mulți (mai ales femeile cărora li se pare că și cerul gurii e cam adipos) cred că unele dive publice sunt perfecte din fabricație, arată ca bibelourile chinezeșți cu pescărițe, s-au născut din experimente genetice reușite.

Viitorul nu prea îndepărtat va demonstra că majoritatea celor care se tolănesc prin publicații de lux arată la limita dintre obișnuit și bizar, dintre mediu și penibil. Există multe doamne ale cântecului, jocului și filmului românesc terorizate de ideea că ziariștii vor publica poze neaprobate de ele.

Mai demult, o fostă crainică a TVR a venit în redacția revistei Tango, unde lucram eu și cunoscuții mei colegi, bătând din pingea că vrea să-i fie arătate pozele, înainte de publicare. Un coleg a deschis din greșeală mai întâi folderul cu poze neprelucrate în Photoshop. Crainica era să facă apoplexie, ne-a porcăit pe toți cum că “am scos-o prost” în acele poze, că arată mult mai băbăciune decât e în realitate.

Nu vreau să sune obraznic, dar pozele respective, chiar și netrucate, arătau cu mult mai bine decât realitatea. Am vrut s-o întreb de când nu și-a mai spălat oglinzile pe-acasa, însă m-am abținut, nu e frumos. Abia pe urmă i-au arătat și pozele photoshopate și s-a luminat în mandibulă: “E, așa da, asta reprezintă realitatea! Așa sunt eu!”.

Să nu mă înțelegeți greșit, nu am nimic împotriva procedurii subtile și discrete prin care ștergi câte-o gușă de actriță celebră. Oriunde în lume se practică asta, toți avem această tentație. Toată lumea vrea să vadă în ziare și reviste ceva frumos, perfect. Mă șochează doar prăpastia dintre realitate și felul cum te vezi pe tine. Dintre ceea ce oferi și ceea ce susții contrariată, de față cu niște ziariști care știu prea bine cât timp au consumat ca să-ți șteargă riduri, cearcăne, celulită și colăcei, au albit dinți și ochi, au decupat șolduri opulente și păr zburlit.

Există o divă autohtonă despre care nimeni nu știe că are o aluniță pe partea dreaptă a nasului, în parte fiindcă nu pozează decât din stânga, pe de altă parte fiindcă impune redacțiilor să-i șteargă aluna în Photoshop. Dar despre asta vom mai avea ocazia să scriem, cu date concrete.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

  • Violeta

    Eu as vrea sa vad nume.sange.asa nu are nici un farmec si ele tot..protejate raman cu celulita, colaceii,alunitele lor. Eu am vazut o chestie si mai interesanta:ina, tipa aia care cica ne canta, si-a postat o poza “uite asa sunt eu dis de dimineata, fresh, rosie in obraz si cu buze moi si roz prafuit:))” in care ii ramasese lipita de fata de perna alunita aia sugubeata de la gura.ori poate nu era decat un herpes persistent si acum s-a vindecat.o ma gaaa , i am so boring:)))i see dead with ma eyes:)))

  • http://www.facebook.com/lidia.ostahie Lidia Ostahie

    cea cu alunita pe nas e Raicu, nu-i asa?