Cloștile cu puii de aur

de Simona Catrina

Noi, hodorogii, ne-am fălit mereu cu condiția noastră: ”generația cu cheia de gât”. Ăștia de azi sunt viitorul țării, cei care se pot numi, măcar pe alocuri, ”generația cu suzete de aur”. Nu râdeți, există o modă a bebelușilor care sug aur de 24 de carate. Nașii sau bunicii lor bogătani (desigur, din bani munciți) le dăruiesc suzete de aur, pempărși cu cristale Swarovski și brățări Cartier (cei mai nevoiași).

Nu contează că pruncul face pipi pe cristale, vomită pe platina suzetei (sunt și destui care consideră că aurul nu-i suficient) sau scuipă pe brățărică. Important este că l-am învelit în metale, pietre și bumbac snob.

Bebelușul zilelor noastre e ca viermele de mătase. De mic, realizează că e prețios. Se va comporta ca atare. Nu te mai miri mai târziu, când beizadeaua are mașini din care o familie de clasă medie ar trăi zece ani fără job.

Mă uitam deunăzi pe un site de shopping pentru bebeluși, mai exact pentru copiii de la 0 la 3 ani (nu întrebați, vă răspund direct: nu sunt gravidă). Niște șoșonei pentru fetițe de 8 luni – 1 an costă 255 de lei. Inutil să vă spun, mai ales celor care ați crescut deja niște mlădițe, că acești pantofiori vor fi prea mici în mai puțin de două luni.

Între bebelușul obștesc și bebelușul de lux, diferența o fac nașii. Asta e moda, cel puțin. Aș vrea, sincer, să mi se explice cu ce e mai fericit un bebeluș care suge o suzetă de aur. Dacă există argumente științifice, medicale, că un odor care papă metale scumpe e mai fericit și mai norocos decât noi, sugătorii de suzete de cauciuc, atunci eu vă dau cuvântul că fac o fundație pentru dreptul bebelușului de a mozoli obiecte de metale scumpe. Dar dacă nu se demonstrează asta, sunt îndreptățită să afirm, cu malițiozitatea de rigoare, că pruncii îmbrăcați în nestemate vă pot cere despăgubiri, cândva: voi bagatelizați, la modul trivial, adevărata lor valoare.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

  • http://www.facebook.com/mihai.taha Mihai Taha

    “sugătorii de suzete de cauciuc” foarte tare… te autodepasesti pe zi ce trece :))))))))))))