Colecția de cărnuri haute-couture

de Simona Catrina

Dacă vă imaginați că snobii României bat străinătatea doar ca să-și cumpere haine, mașini sau sex, nu dețineți toate datele. În ultima vreme, întâmplător, am fost prin niște cercuri unde mi-au ajuns la urechi niște chestiuni ridicole. Destui bogătani ai patriei, mai mult sau mai puțin faimoși, fac turism gastronomic. Asta nu ca să mănânce un croissant la Paris ori un crevete la Tokyo, ci ca să molfăie cele mai scumpe mâncăruri din lume, oriunde s-ar afla ele.

Așa am aflat că există în București un grup monden (o gașcă, mai exact) care a plecat de câteva ori în Suedia ca să mănânce brânză de elan (800 de euro kilogramul). Bineînțeles, își iau veșnic și la pachet, acasă îi servesc și pe alții, care nu o dată s-au pronunțat că e infectă, dar au continuat s-o mănânce.

Aceeași gașcă a fost odată până-n California, ca să înfulece hamburger cu pate de gâscă și cu trufe, care costă 130 de dolari bucata. De-acolo, sub pretextul că vor să interacționeze cu cât mai multe culturi, au zburat direct în Japonia, unde s-au repezit în primul restaurant fățos și-au comandat ciuperci Matsutake (1100 de dolari porțioara). E drept, ca să nu zică lumea că sunt niște nesimțiți care au traversat globul pentru un polonic de ciuperci, și-au mai cumpărat niște Vuittoane, din mers. A, și niște caviar Almas, într-o escală la Teheran (caviar care se vinde în conserve de aur de 24 de carate, 10.000 de euro bucata, da, am tastat bine!).

O întreținută din cercurile cu ifose s-a plans undeva că și-a cumpărat din Franța o plasă de cartofi La Bonnotte (pe care a dat 2400 de euro) și, când a ajuns la București, ăia de la vamă i-au confiscat, cică n-aveau certificat de proveniență. Dar eu nu cred așa ceva, cred că mai degrabă, odată ajunsă acasă, și-a dat ea seama că ăia conțin carbohidrați, care îngrașă, deci i-a aruncat de nu s-au văzut.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

  • Simonaphoenix

    omg

  • Cristiana

    Lume nebuna…..

  • Cretzu29

    ..si pana la urma fiecare face ce vrea cu bani lui.right? right ! :)