De sunt eu un geniu, nu-mi ești mamă tu

de Simona Catrina

Să nu mă întrebați cum am ajuns să mă uit, în ziua de Florii, la emisiunea-concurs ”M-a făcut mama artist”, la Prima TV. Zic să nu mă întrebați fiindcă vă spun din proprie inițiativă: pe toate celelalte posturi se zbiera despre MRU sau despre omătul din Pasul Tihuța.

Cu ocazia asta, am regăsit o Andreea Raicu cu fustă-gogoșar, moderând un ditamai show-ul. Prestația ei ne-a impresionat profund, aveam omușorul plin de lacrimi. Tot ce-am auzit de la vestita, inegalabila Raicu au fost niște fleici de vorbe standard, banale, din care spicuiesc: ”Multă baftă!”, ”Ești pregătit?”, ”Ce faci?”, ”Cum a fost?”, ”Felicitări!”.

La emisiunea asta, vin niște minori talentați – chiar foarte talentați, aveam să constat cu ochii cât merele -, care, din păcate, sunt însoțiți de mămucile lor, așa e formatul. Una dintre mame își promovează fetița la acest mod: ”E dispusă și compromisurilor, și eu la fel, pentru ea!”. Așa, mă, învaț-o de mică să-și pună poalele-n cap la propriu, țara chiar era în penurie de curvulițe-n showbiz.

Un alt moderator (secundar, un fel de arbitru de tușă), a strănutat un frăzoi minunat: ”Mămica pe care-o vom avea pe primul loc va avea un copil care va alege dintre toate piesele pe care le avem”. O râmă cu trei ”care”-uri și-o mică nebuloasă sintactico-morfologică.

Atât am rezistat, deși copiii ăia cântau mișto, vorbesc serios. Am plecat spre Antena 3, căreia îi eram datoare, fiindcă mă distrase cu o zi înainte. Un transmițător din ăsta din teren a reportericit ceva drăguț: ”Sute de oameni s-au călcat în picioare să prindă un carnet de tichete cadou din partea primăriei de 50 de lei”. Mă mir că n-a zis ”din partea primăriei de doi lei”, că acum, în prag de alegeri locale, ar fi fost mai edificator.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

  • kim

    de ce ne-o tot baga pe gat pe Raicu asta? cine e si ce stie sa faca?