Din perlele TV ale sinuciderii în direct

de Simona Catrina

 

Dacă vreți să vedeți streche jurnalistică adevărată, nu ratați transmisiile în direct la TV când se întâmplă ceva de calibrul incidentului de-aseară. După ce s-a aflat sentința lui Năstase, floarea reporterimii a tropotit spre casa condamnatului, să-i numere ouăle.

Pe toate posturile de știri, s-a transmis în direct – mai clar, mai puricos, mai limpede, mai înfundat – toată tevatura.

O reporteriță opina că ”e posibil ca medicii de pe ambulanță să fi intrat în casa lui Năstase ca să acorde cuiva îngrijiri medicale”. Vai, dar de ce să presupunem așa ceva? Unii doctori de la Smurd intră în casele oamenilor ca să le verifice apometrele, de exemplu.

Când a ieșit Ponta din Spitalul Floreasca, un cârd de reporteri au sărit pe el:

”De ce credeți că a încercat Adrian Năstase să se sinucidă?”(Știu și eu? Pentru ce se sinucid românii? În linii mari, din două motive: dragostea rănită sau datoriile la bancă. Rămâne să vedem unde se încadrează Năstase). Dar Ponta n-avea chef de sarcasm live, se limita la a pufni exasperat.

Premierul n-a scăpat ușor, întrebările geniale au continuat:

”Cum arată Adrian Năstase?”.

”Cum poate să arate un om care s-a împușcat?!”, și-a lăsat Ponta un nervișor să scape din gâtlejul nedormit.

”Mai veniți în vizită la el?” (dacă mă invită, normal… – de ce nu le-o fi răspuns așa?).

”Se ocupă medicii de el?” (nu, au rugat-o pe o moașă să stea cu el până termină ei cu alți pacienți cărora le extrăgeau niște oase de pește din gât).

”V-a recunoscut?” (da, a zis ”uite un cârlan, precis sunt lânga turma de mieluți din Rai!”)

”Credeți că va mai încerca să se sinucidă?” (poate chiar să se spânzure în spital, adică i-or fi confiscat șireturile și cravata, dar furtunul de la perfuzii n-au avut cum să i-l ia).

”Unde s-a împușcat?” (aici, Ponta a rămas împăiat o clipă, nu știa dacă să răspundă ”în biroul lui” sau ”în gât”, așa că a răspuns ”nu știu”).

După ce-a plecat prim-ministrul, reporterimea a prins-o pe Ecaterina Andronescu în vizită la spital:

”Ați vorbit cu cei din familia lui Adrian Năstase? În ce stare erau?” (ce se putea răspunde la așa ceva, ”aaaa, erau foarte ochei, acasă, se uitau la Eurosport, să le treacă timpul mai ușor cât îl operează pe ta-su”).

Plagiindu-l pe Ponta, madam Andronescu a gemut ”nu știu”, expresie care a constituit power-play-ul serii, pare-se.

Sincer, în calitatea mea de jurnalist cu state vechi, sunt profund mâhnită că reporterii nu i-au adresat nicio întrebare lui Adrian Năstase personal, că doar au avut targa pe sub nasul lor. Puteau, de exemplu – ca să-i ridice moralul (nu și pulsul) – să-l întrebe cui lasă colecția de tablouri, în caz de deces. Sau, și mai echidistant: ”Domnu’ Năstase, cum comentați tentativa dumneavoastră de sinucidere?”.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

 • Geta_cheles

  Dece nu s-a inpusct atunci cand distrugea toata industriea tari ,acum deodata sufera de o groaza de boli cand trebue sa dea socoteala la un nimic , ce o sa faca atunci cand va fi intrebat si nu numai el ci toti cei care au participat la distrugerea tari ? dupa mine pe toti iasi pune cu bani lor si cu sudoarea lor s-a faca la loc industria ,agricultura si s-a plateasca si datoriea externa pe care au facuto pentru ei ,ma bucur ca Dumnezeu a intors fata si catre noi cei amarati care am fost in veghiul regim sacrificati sa infloreasca tara si inca 22 de ani sa nu avem un trai decent din cauza celori care isi isceneaza sinuciderea ,ca Nastase nu s-a inpuscat cum nu sunt eu prioteasa .

  • o preoteasa in devenire

   Lasand la o parte agramatismele crase din exprimarea Doamnei Geta.. subscriu la cele spuse de Dumneaei!… Cred ca suntem o natie de… preotese! :)

  • Lora25ro

   Preoteasa nu esti, dar analfabeta in mod sigur !

  • misu

   esti o mare proasta :)))

  • Dragos Mentormedia

   Doamne-Dumnezeule,unde ai invatat limba romana fata draga?

 • Jeni_hy

  Genial ! Felicitari ! Ati prins esentialul si puteti continua ( adica va rog insistent :)) fiindca sunt absolut sigura ca mai aveti ceva de spus pe tema asta…. (prietenii stiu de ce…:)))
  PS Ma plec pentru curajul dvs de a pune public un cadru realist acestui trailer !

 • Gica

  citind comentariul de mai sus imi intaresc convingerea ca suntem un popor de analfabeti…

 • Valeleu

  citind comentariul semnat Geta_cheles realizez ca suntem un popor de analfabeti. e incredibil cat de modest intelectual este scris. parca ar sfida gramatica limbii romane! foarte trist!!!!!!!!

 • Ionut

  :))) am râs cu lacrimi

 • Bubu10

  Foarte amuzant))

 • Ciupi

  Gadea aseara:
  “E vorba de artera venoasa care duce la carotida”

 • Lucia

  Gadea aseara: “Cei de la ambulata i-au pus un fular la rana.”

 • Calutzul_de_la_ferrari

  avea camasa cadrilata inchisa la gat cand il carau pe targa si i-au mai pus si-un fular!!! sa fim seriosi e o MASCARADA IEFTINA iar prostimea a inghitit-o!!! Tara de prosti, noi suntem aia!

 • Discus

  Stimata jurnalista poate ajungi in locul lui si atunci sa te vad,daca era judecat pentru ce a facut eram de acord dar cand judeci un om pentru ce nu a facut cu dovezi falsificate grosolan cu judecatori care de fapt nu sunt judecatori eu imi pun o intrebare ? Unde am ajuns? Acest “stat” a expulzat un copil (retineti un copil !) in Franta pentru a fi judecat pentru o infractiune de care era strain.Acel copil nu fusese niciodata in Franta!!!! Tot acest “stat” tine un asa zis criminal 12 ani dupa gratii dupa care-l elibereaza .”Criminalul” moare .Faptasul fiind descoperit ulterior.Va pot da exemple cate vreti ! Aceste erori stimata jurnalista se vor transforma in blesteme.Am ajuns un popor de criminali ? Criminali sunt cei ce prezinta tendentios o realitate …Nu o fi Nastase usa de biserica dar judeca-l pentru ce a facut nu pentru ce nu a facut!

  • Old John Wheel

   Eu nu am inteles unde ai vazut dumneata ca jurnalista l-a criticat pe AN. Ce-ar fi sa-ti faci un control la ochi? Se pare ca te-au cam tradat vechile dioptrii de la ochelarii de cal pe care ii afisezi pe nas…

 • Mariuscontiu

  Bravo Geto! Tine-o tot asa! :)))

 • Adicristi69

  http://originals.ro/85647org inscriete si incep sa castigi bani

 • Adicristi69