Din seria ”Vă rog să nu mă votați!”

de Simona Catrina

Mai sunt două zile până la circoteca urnelor, dar tot tabloidele se vând cel mai bine, dintre toate ziarele. Celulita Elenei de la Mandinga, dintr-un tabloid, a făcut mai multe accesări decât autostrăzile suspendate ale lui Oprescu. Sânii Innei au audiență mai mare decât spitalele pe care ni le promit candidații la Locale (apropo, dacă ies toți ăștia care ne-au promis o claie de spitale, n-or să fie bolnavi câte tomografe în România, or să stea doctorii în fața porții, să agațe clienți, ca negustorii din bazarurile turcești).

Cu alte cuvinte, pe români îi doare-n cot de alegeri, probabil că va fi prima oară când unii se vor vota pe ei înșiși, vor câștiga cu un singur vot (cum e cazul unora de la țară, care n-au niciun contracandidat și, deci, ar putea deveni primari dacă se autovotează).

Acestea fiind valabile, un candidat dintr-o comună buzoiană a susurat electoratului că el, unul, nu s-ar vota, fiindcă n-a făcut nimic de soi în vechiul mandat. Era ca-n ”Titanic vals”, când Birlic zbiera la electori: ”Vă rog să nu mă votați! Vă rog să nu mă votați”. Evident, când alergi de unul singur, nu poți să ajungi al doilea, în ciuda zvonurilor răutăcioase.

Ziarele se ocupă de bârfitorii de la MasterChef, de curele de slăbire ale Nicoletei Luciu, de crizele existențiale ale lui Bittman, de (evident) Adelina Pestrițu, fostă Vârciu. Chiar și de tac-su lui Columbeanu se scrie mai asiduu decât de fiu-său, care-i catindat de vază, vorb-aia. Și, în general, fetele de la pagina 5 au de zece ori mai mulți cititori decât politicienii de la pagina 1.

Noi, sfârtecătorii de tabloide, suntem profund dezamăgiți că n-am văzut articole electorale serioase, gen ”Click aici să vezi ce-a mai promis Vanghelie!”, ”Află acum câte spitale va face un candidat în sectorul 3”, ”N-o să-ți vină să crezi câte biserici va construi Becali dacă va fi ales”!

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

  • Teo_serbanescu

    Spre deosebire de coclaurile unde candidatii vorbesc singuri, spatiile geografice cu 8,10 sau mai multi candidati reprezinta reteta localelor de anul asta. Veti vedea saptamana viitoare primari noi sau vechi umflandu-se in pene cu “in batalia electorala, am surclasat x contracandidati”. Exista insa si alte spetze unde conteaza fiecare procent ciugulit celui ce probeaza deja scaunul de primar. Spre exemplu, unul ca Vanghelie (asezat la varf in sondaje, de 24% dintre respondenti) va castiga la pas in fata urmatorilor (14, 7, respectiv2 %). In fapt, lui Marean nu or sa-i priasca degetele indreptate spre victoria(?) obtinuta cu ajutorul unui sfert din 17% alegatori prezenti la vot.