Domnul a dat, domnii ți-au luat

de Simona Catrina

Dacă n-aveți ce face noaptea, de la miezul nopții până la ora 1.00 (și, desigur, dacă aveți nervii tari), ascultați Național FM (merge și online), un post de radio care a vândut acest interval orar unor sectanți (iertați-mă, poate nu e politically correct să le spun așa, dar n-am găsit altă rimă). De fapt, nici măcar nu cred că sunt sectanți, sunt nebuni. De fapt, nu e politically correct să le spui nebuni, cică e mai etic să le spui persoane cu dizabilități mentale. De fapt, nici măcar asta nu sunt, ci mai degrabă niște simpli escroci.

În fine, e vorba de niște ciudați care au și site, paginauniversală.ro, își spun de altfel Centrul de Ajutor, cu pretenția că salvează lumea de la moarte, celibat sau argint viu.

Pastorul moderator e de undeva de peste Prut și de peste măsură, nu știe nimeni ce cult reprezintă, nu se spune asta niciodată, pare secret. Zice veșnic ”echizistă” în loc de ”există”, se smiorcăie și îndeamnă la credință.

Ultima oară când m-am distrat ascultându-l, făcea un fel de exorcizări live, la radio! Mărturisesc, am mai asistat la exorcizări la TV, pe Facebook, pe Twitter, pe YouTube, dar niciodată la radio. Ca să încheie procesul glorios, îi chema p-ăștia bântuiți să vină la Catedrala lor, să le dea ei nu’ș ce apă sfântă, care-i vindecă de următoarele: spaimă, cancer, blesteme, argint viu, argint mort etc.

Nu sunt genul activist, însă cu toată mintea mea de muiere, mi se pare scandalos să pretinzi că rezolvi probleme de viață și de moarte cu o butelcă de apă chioară și-o abureală retorică și mai chioară.

Pentru conformitate, escro credincioșii miraculoși au băgat în emisie o doamnă care a spus cum s-a vindecat ea de argint viu (?) după ce-a ascultat slujba ăstora și-a băut apa lor divină. Cu alte cuvinte, o sectă care cumpără spațiu de emisie la Național FM e la fel de stupidă și profitoare ca vrăjitoarele care au jumulit atâția fraieri. Și e criminal de periculoasă pentru cei care cred că metastazele se vindecă pe unde ultrascurte.

De fapt, nu e vina lor, ci a noastră, cei care intrăm în jocul lor ridicol, fatal.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

  • Luke

    Esti rea ,de ce te iei de niste oameni care vor sa profite cinstit de semenii lor :)) ?

  • http://www.facebook.com/people/Sàrupt-Unbúrlan/100001543223257 Sàrupt Unbúrlan

    si deci care-i diferenta dintre ei si jurnalisti ?

  • Belle d”Imagination

    Prost nu e cine cere, prost e cine dă. Domnul ne-a dat creierul spre a-l folosi. Altminteri păţăşti…