Domnul Cretin lansează cărți pe site-ul SRI

de Simona Catrina

Vă rog să mă iertați și vă mai rog să nu vă hliziți. Eu vorbesc foarte serios aici, e luni, n-avem timp de prostii. Pe site-ul SRI, există o știre importantă pentru țară: ”Lansarea ediției în limba română a lucrării lui Thierry Cretin, «Mafia (Mafiile). Pe urmele societăților criminale».

Am fost și eu curioasă, voiam să văd ce hal… pardon, ce fel de capodoperă a lansat domnul Cretin (mă scuzați) la SRI, doar că site-ul nu oferă detalii, doar poze – dintre care mi-am permis să șmanglesc una, cu copy/paste.

Site-ul SRI clocește zelos inclusiv discursurile nemuritoare ale directorului George Cristian Maior (nume predestinat, mm?), așa că preiau ceva din predica boss-ului SRI chiar de la lansarea de carte a domnului Cretin (mă scuzați):

”Nimeni nu a pus, mai mult sau mai puţin limpede, şi această dimensiune a activităţii, nu aş vrea să vorbesc în numele altor instituţii, mă refer la Serviciul Român de Informaţii. Singura chestiune care a fost dezbătută a fost faptul că a existat o aşa zisă uşoară creştere a bugetului, ceea ce e, în paranteză iarăşi, este fals dacă vedem în termeni reali. Dar nu aş vrea să intru prea mult în acest subiect, ci să îl leg de importanţa culturii de securitate, revenind la ceea ce vorbeam anterior”.   

Nu înțeleg nimic, dar simt nevoia să mă consult cu voi, poate am vreo condiție medicală care nu-mi permite să pătrund sensurile ascunse ale eseurilor din serviciile cât p-aci secrete. Ca să nu mai bat apa-n piuă, vin cu alt citat din discursul directorului SRI:

Mă bucur că lipseşte din carte, pe bună dreptate, un capitol referitor la România, pentru că, din diverse raţiuni, dar inclusiv datorită acestor instituţii care, uneori, îşi măresc cu unu la sută bugetul, iată că din anii ‘90, pot să spun că s-a acordat atenţie fenomenului şi, dacă am avut o evoluţie pe linia crimei organizate, nu am avut o evoluţie pe ideea şi conceptul clasic de mafie autohtonă românească sau mafie care să afecteze, la intersecţia geografică în care ne aflăm, vedeţi vecinul rus într-o parte, italienii în sud, turcii în sud, nu am avut elemente ale acestor mafii care sunt structurate, dacă pot să spun aşa, în teritoriul naţional, în societatea naţională sau în economia naţională, şi aceasta se datorează şi activităţii Serviciului”.

Poftim? Dragilor, interesele noastre secrete sunt pe mâini bune, dar pe discursuri groaznice. Să sperăm că nu vom avea nevoie de vreo elocință remarcabilă în apărarea unor interese vitale. Că dracu ne ia, vedeți bine.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

 • georgeta

  E adevarat ce-am citit ?!

 • Valentinacazacu72

  Vai ce oamenii ,se cred mari dar de fapt sint ffff mici .Cite clase or avea ?

 • Andreea

  E clar, e criptat. Doar e spioni, ce mamitzica lor!:))

 • Sjf

  E o manipulare prin omitere. GCM nu a mai menţionat că (scuzaţi-mi virgula) nu PREA avem crimă organizată pentru că nu e nevoie – statul e unul mafiot iar SRI şi SIE sunt uneltele lui.