După lapte, și răsplată

de Simona Catrina

 

Pe vremuri, dacă voiai să gătești ceva (ca să-l impresionezi pe vreun nemâncat și să te măriți cu el, în sfârșit), sunai la mami și-ți spunea rețeta, o notai pe o foaie dictando, jumulită din caietul copilului. Azi, poți s-o lași pe mă-ta în pace, Internetul e plin de site-uri de rețete.

Am încercat să prepar ceva după indicațiile spațiului virtual. Am găsit rețete irezistibile. Îndrăznesc să vă ofer câteva exemple epocale.

”Se amestecă ouălele (sic!) cu ingredientele și picanteriile necesare” (nu era o figură de stil, prin picanterii înțelegea condimente, cred).

”Merlucii se amestecă cu sosul olandez” (merlucii?! Vorbiți serios?)

”Se scobește miezul minibaghetelor și se umple minibagheta cu miez de ananas” (scoatem un miez ca să punem alt miez?).

”Vreți un mixed-grill excelent? Luați un mixed-grill și coaceți-l pe grill, iar mix-ul va fi grilled înainte să clipiți”. (am clipit de patruzeci de ori numai până am citit fraza asta).

”Rețetă rapidă – timp de executare două ore. Salată trântorească: punem totul tăiat mare, cu jdemii de ingrediente”. Două ore ca să aruncăm niște legume-n oală?

”Iepure afânat, cu sos meticulos”. Ai zice că e o găselniță. De fapt, sosul meticulos se dovedește a fi un sos banal, ca de tocăniță.

”Somon pe scândură de cedru afumat”. Din  modesta și zăluda mea experiență, nu cedrul e afumat, ci somonul. Dar sughițurile de topică sunt deja de-un pitoresc clasic, în țara asta.

”Ciorbă de salată cu afumătură, omletă, șuncă și maioneză”. Bleah!

”Laptele se împarte în două părți, pentru partea de lapte negru și pentru partea de lapte alb. Ciocolata albă se topește în laptele alb, ciocolata neagră se topește în laptele negru”. Divin!

”Cartofi franțuzești cu cârnați moldovenești”. Trăiască prietenia între cele două țări, popoare și colesteroale!

 

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

  • coradob

    Io inca nu mi-am revenit de la ciorba aia multifatetata :D

  • Chef

    Laptele negru provine de la o vaca neagra?!