Firicel de floare proastă, floare de nu-mă-uita

de Simona Catrina

 

România e îmbobocită, colcăie de florărese. Pe trotuare, se lăbărțează sute de găleți și te întrebi și tu, ca prostul, dacă rentează să îngrijești atâtea plante, având în vedere că, din ce în ce mai rar, câte-un bărbat care și-a înșelat nevasta se simte vinovat și-i cumpără un buchețoi. În rest, florăresele stropesc florile și le așază în fel și chip, trag de tine, strigă reduceri și oferte, pe urmă, iar, puf-puf pe flori.

Dacă ai tendința umană să-ți fie milă de biata lor afacere, potolește-te. Câștigă într-o zi cât câștigă blocul tău într-o lună (mai ales că acolo sunt și restanțieri la întreținere). Îți vine câteodată să cumperi un buchet de crini numai ca să-i faci vânzare femeii cu ochi blegi și rugători. Repet, trezește-te. Am cunoscut o florăreasă care, fiindcă o luase apa (ca să fiu sinceră, o luase vodca), mi-a spus că florăriile sunt unele dintre cele mai profitabile afaceri, indiferent dacă e sezon de sfinți, de moaște sau de posturi.

Din seria ”știați că…”, multe flori se rup. Știați că sunt refăcute cu adeziv special, chiar cu bolduri și ace? Dacă garoafa de desprinde de tulpină, florăreasa magiei albe bagă un capăt de bold în susnumita tulpină, iar celălalt capăt în măciulia florii. Au o tehnică perfectă, nu se prind nici ăștia de la criminalistică, la o adică.

Folosesc substanțe la care tu nu ai acces, multe dintre ele nu din cale-afară de legale. Cu ajutorul acestor spițerii secrete, florile stau țepene și frumoase până le cumperi, iar când ajungi cu ele la destinație, fie te faci de râs (dacă le dai cadou), fie te enervezi civilizat (dacă le-ai luat pentru tine).

Lalelele nu se desfac niciodată în ghereta florăresei, dar acasă la tine se fac cât o stacană. Mi-a spus odată o tipă că, după ce-a primit un buchet de nuferi de la iubitul ei și s-au înmuiat în patru minute, a înțeles și el, în sfârșit, ce voia ea să spună prin ”Stai liniștit, iubitule, li se întâmplă tuturor bărbaților”.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!