Halbe si, trabajo no!

de Simona Catrina

 

Anii grei de trântă cu telenovelele au dat, în sfârșit, roade. Zilele astea, românii pot pricepe cam tot ce se răcnește la terasele din Centrul Vechi, pline ochi cu suporterii dungatelor Atletico Madrid și Athletic Bilbao.

Pentru prima dată în istorie, sunt mai mulți spanioli în România decât români în Spania.

Când ies bucureștenii de la muncă, vor să facă o haltă la o halbă, ca să zicem așa. Preferabil în centru, ca orice corporatist care, după ora cinci, își slăbește un pic nodul la cravată. Ei, bine, temporar nu se mai poate, fiindcă turiștii n-au serviciu și ocupă berăriile de la prima oră.

Ai noștri au înghițit în sec degeaba pe lângă mesele pline ochi, unde pot să jur că am văzut un madrilean care s-a unit cu un bilbaoan și erau cât p-aci să bată un dinamovist.

Martori îngroziți relatează că, la o masă de pe Lipscani, un client spaniol era s-o ia pe coajă, după ce-a comandat ceva, chelnerul a întrebat dacă vrea și sos picant, iar oaspetele nostru a spus, din reflex, ”muy bien, gracias” (foarte bine, mulțumesc – în limba spaniolă). Ospătarul a crezut că ăla îi transmisese m**e sinceră mă-sii, așa că era să-i toarne un țap de bere-n cap. Până la urmă, s-a calmat și mai mult ca sigur a trecut la planul B: i-a scuipat în șnițel, înainte să i-l pună sub nas.

Legenda spune că ieri, văzând atâtea polemici și beții între suporterii echipelor spaniole, câțiva membri ai echipei Concordia Chiajna și-au dat întâlnire cu câțiva jucători de la Rapid, pe o terasă din Berceni, pentru a reconstitui, printr-o mișcătoare alegorie, scene nemuritoare din aceste zile fierbinți ale Capitalei. În acest sens, cele două echipe rivale au scandat lozinci de încurajare, inițial îndreptate către meciurile campionatului intern, ulterior transformate în blesteme anti-ligă, anti-federație și anti-Boc.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!