Horoscopul scuză mijloacele

de Simona Catrina

V-am promis ieri că vă divulg, poate în premieră în țara asta șchioapă, cum se fac horoscoapele, în majoritatea publicațiilor.

Cu zece ani în urmă (când, să fim serioși, era mai bine ca acum), colaboram cu un ziar unde, din motive învăluite în mister, horoscopista fusese concediată. Normal, rubrica trebuia preluată urgent de cineva. Dar de cine? Ziarul n-avea alt horoscopist, nici crăițari să-i achite osteneala.

Și-atunci, redactorul deosebit de șef ne-a strâns pe câteva proaste și-a zi așa: trebuie să ouați un horoscop pe zi, nu știu de unde, treaba voastră, n-avem bani să mai plătim astrologi cinstiți. Desigur, urma să fie semnat aiurea sau deloc.

Timp de vreo doi ani, eu și prietena mea cea mai bună am inventat horoscoape, în funcție de cum ne trezeam în ziua respectivă. Știți care era culmea? Că oamenii ne sunau și ne spuneau că se potrivește totul, că horoscopul din ziar era demențial și că ar trebui să spunem numele astrologului, care ar face bine să-și deschidă un cabinet de astrologie, ceva.

Atunci, grație unei paranoia estivală, îmi intrase în cap că am capacități paranormale. Mi-a ieșit chestiunea din cap când a murit bunicul meu, iar vestea m-a luat printr-o rușinoasă surprindere.

Morala e următoarea: majoritatea horoscoapelor din ziare sunt bullshit – în traducere liberă, invenție nesimțită. Dacă nu vedeți mutra unui astrolog celebru lângă ele, semn că cineva ia bani pentru muncușoara asta, e clar că horoscopul e scos din burtă. Și nu orice burtă, ci una școlită la fast-food, ca orice redactor care se respectă.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

 • Eugeniapopovici 61

  Aplauze pentru Simona:)) In sfarsit cineva care are curajul sa spuna clar ceea ce eu tip in desert ca personajul biblic…. Incep sa nu-mi mai dau seama de ce-mi place atat de mult sa citesc ce scrii : imi place cum gandesti? Imi place curajul tau de a spune lucrurilor pe nume? Imi place felul in care pui in cuvinte idei simple si situatii in care ne regasim toti? Cred ca trebuie sa te mai citesc (sic) in continuare poate ma prind….:))

 • http://badabing.ro/ George Dina

  Era de asteptat ca rubrica de horoscop sa fie fabricata in acest fel.
  Ma indoiesc de faptul ca un astrolog celebru procedeaza in alt fel. El stie sa justifice frumos anumite chestii prin alinieri de planete si alte bullshit-uri.

 • Ioan

  Hmmm …stii care e concluzia mea ? Ca tu si prietena ta acceptand o astfel de activitate ati creat un mare BULLSHIT :)))….si acum pot sa va si caracterizez (multumesc de ajutor ) .Sunteti (tu si prietena ta ) doua “scolite ” cu “burtă, ci una școlită la fast-food,” ..:)))))…atat va “scapa “: Horoscopul scuza mijloacele de a mai face un ban , nu ?

 • Anyamedici

  E veche asta. Mai povestea un blogger mai demult ca lucra ca dtp-ist sau ceva in genul, si avea un folder de horoscoape vechi de unde dadea copy/paste.