Impostori pe care lumea nu putea să-i mai încapă

de Simona Catrina

 

Facebook are sute de milioane de mulți membri, dar parcă sunt la fel de mulți cei care clonează sau miștocăresc rețeaua. În România, practica asta a e curentă, aproape toate persoanele publice au și conturi pe care le-au făcut fanii sau dușmanii. Eu însămi, deși sunt doar persoană semipublică, dacă-mi permiteți, am găsit pagini făcute în numele meu. Mi-am suflecat mânecile și le-am reclamat, unele au dispărut, altele nu, mă rog.

Unii clonează paginile celebrităților sub pretextul glumei. Dar e clar că glumele bune nu sunt la îndemâna oricui, prin urmare hlizeala generală are un target modest. Mai sunt și poante interesante, nu zic nu.

Am dat zilele trecute de o pagină care susține că e a lui Bill Gates, dar ăla e om serios și nu-și pune niciodată status-ul ”Bill Gates tocmai a cumpărat Azerbaidjanul”, ”Bill Gates și Ashton Kutcher sunt acum prieteni” (vezi foto).

Lui Mircea Badea i-au clonat pagina de Facebook de-o sută de ori, realizatorul TV s-a plâns de asta în repetate rânduri, dar se pare că Mark Zuckerberg (fondatorul rețelei) n-a vărsat nicio lacrimă din cauza asta, nu i-a decapitat pe impostori.

Nu e singurul, sunt mulți care s-au trezit cu pagini false pe Facebook. Câțiva actori americani celebri au delcarat că, deși habar n-au să umble pe Facebook, au pagini peste pagini, fani peste fani și, ceea ce e mai enervant, au statusuri pe care le reneagă, evident.

Eu sunt măruntă, dar – cum vă spuneam – mi-au clonat și mie unii pagina de Facebook, de câteva ori. Unii au folosit chiar poza pe care o am acum drept ”principală”, fapt care a derutat multă lume. Dincolo de tupeul incredibil al ăstora care n-au ce face (Doamne, cum o fi să n-ai ce face, că eu nu-mi văd capul?), mă scoteau din minți statusurile pe care mi le afișau: ”Plec în oraș, voi revenii”, ”Îl ador pe Paulo Coelho” și alte porcării. Cred că mai degrabă de-aia am reclamat clona. Nu pentru gestul în sine, cât pentru imbecilitatea statusurilor. Și toți cei care au conturi falsificate se enervează din aceleași motive.

 

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

  • Voicu Andreea

    In spiritul asta si sora mea (de 11 ani) era foarte fericita ca il are la prieteni pe Justin Bieber :)). Problema e ca uneori nu poti face diferenta intre fals si adevarat.