Interneții vechi și noi

de Simona Catrina

Internetul (românesc, mai ales) se împarte în două: site-uri prea vechi și site-uri prea noi. Pe site-urile prea vechi, găsești recenzii de-acum 3-4 ani, care nu te mai interesează, fiindcă între timp speri că s-au schimbat patronii cârciumilor pe care le googleleai.

Pe site-urile prea noi, sunt prea puține păreri, comentarii sau recenzii ca să tragi vreo concluzie, deci nu-ți dă inima ghes să le mai accesezi.

Știți că românul are o dambla: nu merge la doctor, la film sau în concediu până nu consultă Internetul. Aici mă includ și pe mine, să nu credeți că mă consider rasă superioară. Zilele trecute, am tot clicclicclicăit păreri despre anumite hoteluri sau restaurante de pe litoral(ul românesc, din păcate). A fost mai greu decât dacă mi-aș fi căutat un soț și-un tată la copii urgent, online.

La hotelul pe care îl vizam (și unde până la urmă am făcut rezervare, ferească-l Dumnezeu să fie altceva decât promite, că pățește ce-a pățit Hotel Anca din Eforie Nord), existau cronici vechi pe site-uri la fel de vechi – culmea, plătite și întreținute cumva, chiar și cu mucegai, fiindcă dacă nu-ți plătești domeniul, ți-l ia, ți-l desființează, gata.

Am căutat site-uri noi, dar acolo nu pusese nimeni nicio părere, nicio impresie despre hotelul pe care-l vizam eu. Site-uri de păreri, fără păreri. Sigur, cu toții așteptăm să pună alții cronici, noi vrem doar să aflăm ce și cum. Dar există o pătură de oameni care țin site-uri doar ca să scrie în CV că au un site, atâta tot. Internetul din România e varză călită, în materie de informații sistematizate și crocante.

Au domenii pompoase, care-ți promit că afli tot despre ceea ce vrei să știi din turismul neaoș, dar acolo e o vraiște totală. M-am gândit însă că e problema mea, pentru că am amici care-și programează concediile pe Internet și sunt foarte mulțumiți, nu știu cum. Presupun că e o deprindere ca toate altele, e ca atunci când decizi hodoronc-tronc să mănânci doar cu bețișoare.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

 • http://www.regionalis.travel/ KillerINC

  vrei sa citesti recenzii reale depsre hoteluri, intra pe booking.com , cauta hotelul si citeste acolo. trust me.

 • Lepka

  asa e booking e excelent. Si forumul softpedia (sectiunea turism) te poate ajuta, daca ai rabdare sa citesti mai mult si sa filtrezi putin informatiile.

  • Lepka

   pune si virgule, analfabetule !

 • Anadanny

  si eu apelez cu succes tot la bookings.com… e drept ca nu prea l-am folosit pt Romania, dar daca pentru restul Europei nu m-a dezamagit, nu stiu de ce nu ar fi bun si local…