La mare, la soare, ofertele sunt goale

de Simona Catrina

 Azi e ziua când am să vă scot din sărite cu întrebări retorice de genul ”Vrei să mergi vara asta la mare?”. Răspuns inclus în preț, ca teveaul. Am încercat și eu manevra de a-mi rezerva locuri last-minute pe Litoral. Dacă n-ai furat n-ai muncit destul, nu poți să-ți iei bocceaua și s-o ștergi la mare, în orice condiții de preț și fițe. Trebuie ”să te bucuiești” (snobism verbal menit să înlocuiască rezervarea neaoșă). Ca să te bookuiești, deci, e absolut necesar să râcâi în Internet după oferte bune.

Nu vreau cel mai mic preț, nu vreau nici cel mai mare preț. Vreau un raport decent preț-calitate. Și, desigur, dacă nu cer prea mult, un dialog decent la telefon.

Am sunat, de exemplu, la un complex de lux de la Costinești – nu pentru că-mi permit neapărat vacanțe de lux, eu și iubitul meu suntem niște pârliți de intelectuali. Vocea de la capătul aerului (că ”firului” nu pot să spun) a hârâit semnificativ. Da, oferta de preț e valabilă, dar numai dacă stai o sută de nopți și halești patruzeci de mii de mese. Altfel, e triplu decât vezi pe Internet.

La televizor, văd numai știri imbecile din care aflu că toți românii sunt în Bulgaria și-n Grecia. Amețiți poporul cu televizorul, toți românii sunt în România, altfel nu-mi explic de ce nu găsesc acum nici picior de cămăruță la mare, decât dacă sunt dispusă să plătesc 200 de euro pe noapte – numai cazarea!

Am avut eu o vagă bănuială că românașii nu-s în Grecia, atâta vreme cât nici măcar grecii înșiși nu mai vor să fie în Grecia. Gurile rele spun că s-a umplut Eforie Sud de grecoteii cu nas subțire și spinare arsă.

Mamelor din lumea-ntreagă, eu vă dau un singur sfat: dacă vreți acum la mare, folosiți-l pe bărbat! Și-așa stă toată ziua cu vanitatea-n sus, puneți-l să umble pe net – cu o răbdare comparabilă cu supliciul. Și va găsi oferte bune, într-un final. Eu și iubitul meu am achiziționat recent o cameră într-o vilă frumoasă și ochioasă din Eforie Nord, cică all-inclusive. Adică ultravioletele, aerosolii, spuma laptelui de la micul dejun și spuma valului de pe mica plajă sunt incluse în preț. Ceea ce nu pot spune despre TVA.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

 • M3bis

  Ăla de vinde haine prin comentarii s-a supărat pe voi?

 • Cichicean

  Femeie, da’ sa pui si numele vilei in comentarii nu te-a dus neuronul?

 • Lepka

  Anu asta a fost super greu sa prindem un last minute la greci, ca erau cam toate ofertele bune luate. Dar l-am prins Si e super ok, va scriu de pe malul piscinei..iar marea, plaja, mancarea vinul…ce criza? poate la Atena, aici la noi nu e…Romania cred ca nu a mai trait din perioada interbelica asa bine cum traiesc astia in criza, sa fim seriosi…nu inteleg cum se mai poate duce lumea in Romania. Iesim mult mai ieftin decat in Romania (fa un exercitiu pe booking si cauta oferte Corfu/Thassos, Halkidiki vs Costinesti/Eforie Sud si ai sa vezi despre ce vb). Probabil va sperie drumul, dar va asigur ca merita.

 • Bb

  cichicean maica,de ce ai tu pretentia sa faca public numele vilei? sa se inghesuie toti romanii plus o parte din greci si bulgari in batatura femeii? pune vanitatea la treaba cum te-a indemnat!