La vita e tembela

de Simona Catrina

Japonezii să zică mersi, și-au sporit peste noapte cifra de afaceri în România, de când cu scandalul cu vita Kobe. Mihai Răzvan Ungureanu a cumpărat din banii guvernului, cică (printre alte marafeturi care i-au scos pe mulți din sărite, ca și cum ar fi fost un șoc), o bucată de vită Kobe, carne care costă vreo 1000 de euro kilul, depinde pe ce filieră îl iei. Mă rog.

Părerea mea sinceră e că nu MRU a mâncat văcuța cu preț de diamant, nu’ș de ce am senzația asta bizară. Doar că probabil a semnat ca primarul, iar ăia au cumpărat tot ce n-a avut neam de neamul lor.

Care-i chichirezul să mănânci vacă de lux? La restaurant, o porție de văcuță Kobe costă cât o jumate de mașină. N-am auzit pe nimeni să aibă orgasm multiplu după un asemenea sortiment și nici că viața i s-a schimbat subit după ce-a mestecat o vacă afânată, crescută cu alcool. În Japonia, vacile Kobe sunt masate opt ore și adăpate cu șase sticle de bere pe zi – și sunt martirele snobismului mondial.

Eu nu sunt vegetariană (poate că într-o zi am să fiu, nu știu) și nici militantă pentru drepturile animalelor, îmi plac mult animalele de toate felurile, însă mi-e o lene (probabil imorală) să mă ambalez în asemenea proiecte – și oricum le consider inutile. Îmi place să cred că mi-a rămas un strop de realism în sânge.

Dar, probabil, deși am crescut la oraș, am reflexe de țăran. Eu nu știu de ce unii beau vin de 300 de euro sticla doar ca să spargă banii. Pe bogați îi înțeleg, normal că lor li se adresează aceste sortimente, dar sunt deja politicieni care cred că un loc în parlament asigură porțiile de vită Kobe și vin trivial de scump, pentru un mandat.

Schimb subiectul brusc și vă promit că următorul material va fi despre vacanța mea la mare, în septembrie (atenție!) în România… Să mai spun și restul, ha, ha? Rămâneți prin preajmă, revin mâine!

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!