Limba noastră mă omoară, în adâncuri înfundată

de Simona Catrina

”Ele aduc un aport consistent”, exact așa pleosmănește Andreea Raicu pe site-ul ei cu care se mândrește de zici că l-ar fi ouat într-o strachină de aur, printr-un orificiu de platină. Vorbești serios, aduci aportul? Asta e o gogomănie de care-și bat joc până și ziariștii care scriu ”mijloacele mass-media” sau ”ea însuși”.

”Îmi masez fața cu mișcări specifice”, mai scapă diva, ca și cum și-ar fi făcut stagiatura la poliția rutieră, unde avea de aflat numere interesante de înmatriculare. ”Refelectează” (sic!) la ele, se ambalează vipesa, ”pentru a-ți face mâna”. Urât, colocvialismele au farmec în cu totul alte împrejurări, madam.

”Dintre toate aceste metode de parfumare este cea clasică”. Dacă ați înțeles ceva din această smuceală lingvistică, vă rog să-mi scrieți pe adresa redacției.

Brusc, am observat: textele de pe site-ul Andreei Raicu nu-i aparțin Andreei Raicu. Sunt semnate de Andreea Ionescu, Alice Bursuc și alte păpuși care au început cântând și-au sfârșit plângând pe website-ul magnificei. Mai are și ea câte-o contribuție editorială, însă articolele-i par luate cu copy/paste de pe site-urile medicale sau ale spa-urilor fițoase. Nimic nou, nimic ingenios.

Tot pe site-ul lui Raicu am mai găsit un test psihologic din care reiese că, dacă pilești cremă de whiskey, iei zece puncte și ești o zână, iar dacă bei șampanie, iei zero puncte și ești tâmpită. ”Îi cucerești pe cei din jur cu versatilitatea ta”, sughite o fătucă pe site-ul păpușii Raicu, habar n-având că a fi versatil e ceva foarte nasol, în limba română.

”Ideal ar fi să ți-ii (sic”) cumperi cu un număr mai mari”, făcu ea o risipă de ”i”-uri nerambursabile. Pe scurt, ca să nu vă mai rețin, m-am cam săturat de site-urile unora care nu știu ce vor și nu știu ce scriu, dar știu ce nădragi ar trebui să porți tu.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

 • Marian

  “pleosmănește” sau “pleonasmește” ca mi-s confuzat…hic!

 • Nistepalavre

  Simo,

  Din pacate, blogurile astea agramate se citesc cu nemiluita si cu toptanul! pana si al Simonei Sensual e mai citit decat unul si interesant si frumos scris, si cu mesaj, si cu gramatica la zi…
  Asta se cere, asta se produce. Noi suntem de vina ca le facem trafic.

 • serbanm

  Pai bloguri de-astea citesti tu?

  • Nistepavre

   Am spus ca e citit in general…nu, nu citesc asa ceva. Am auzit insa ca are blog si m-am uitat de curiozitate si la trafic. Soc.

 • georgeta

  Am o propunere:sa fie trimise la niste cursuri de limba si literatura romana>
  .

 • http://bigbadsheep.wordpress.com/ Oaia neagra din turma gri

  Toate ca toate dar ai pe pagina cu acest post un banner care îţi dă cu tifla-n cap: “Fashion avec Passion a intraNt in finala RoBlogFest!” – trecem peste amestecătura engleză-franceză-română şi ne oprim la acel N irosit “nerambursabil”…Poate nu îţi aparţine dar în mod sigur strică acest post ce se vrea critic. Ce frumos ar fi să scriem româneşte şi cu diacritice.