Manual de sinucidere fără profesor (dar cu psiholog)

de Simona Catrina

După ce s-a propus în parlament legea ca nicio damă să nu mai comită avort fără acordul scris al psihologului, tagma asta a luat avânt maxim. E o modă să fii psiholog cu complexe de superioritate și cu ideea că poți fi un Dumnezeu interimar, dacă El e bolnav în vreo zi și nu-Și poate juca rolul.

Dacă intrați pe site-ul sinucidere.ro (ați auzit vreodată de ceva mai înduioșător?), nu veți găsi niciun element care ar putea ajuta un om căzut în depresie. În schimb, domeniul a fost înhățat de cineva care înșiră zeci de site-uri ale unor psihologi. Desigur, ei nu se ocupă de sinucideri, ci de personalitatea ta, de cuplul unde activezi, de orice altceva, dar nu de lama cu care urmează să-ți decupezi venele.

Cele mai multe link-uri oferite de pomposul site de sinucideri se referă strict la dezvoltarea personală. Deci tu stai cu funia-ntr-o mână și cu mouse-ul în alta, așteptând vreo izbăvire de la vracii disponibili online, iar acolo ți se propune un plan pe termen lung, de clătire a creierașilor tăi bătuți de soartă.

Mai mult de jumătate din link-uri duc undeva unde scrie, cinic, “Server not found”, ca să fie clar. O tâmpenie, mai pe românește. Acest site are și reclamă plătită, de la diverși idioți pe care proprietarul i-a convins să-și bage crăițarii într-un domeniu total inutil. Timp în care site-uri de prestigiu agonizează, din lipsă de susținere materială.

M-am săturat de matrapazlâcurile online, unde tot felul de parveniți vicleni cumpără mărci, nume și domenii pe care nu le pot acoperi. Deci repet, avem site-ul sinucidere.ro, unde numai despre sinucidere nu e vorba. Bine, în România, vine vorba de sinucidere la modul serios numai când bea cineva furadan sau se aruncă de la etajul opt. De preferință, cântărețe. Rugăm seriozitate.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!