Marea finală a Cupei Protecției Consumatorului

de Simona Catrina

Aseară, când am ajuns acasă (ca de obicei, binedispusă la culme, după o zi de muncă și alergătură), n-aveam nici Internet, nici semnal pe satelit. Zic: poate mi-au spart casa și mi-au furat semnalele, s-or fi vânzând bine pe piața neagră din Ucraina.

Am sunat la Romtelecom, să jelesc situația. Am vorbit politicos – operatorul nostru, stăpânul nostru. Un băiat, probabil prost dispus că picase de serviciu taman în tura cu finala la fotbal, mi-a nechezat că, potrivit contractului, ei vor înlătura pacostea în cel mult 72 de ore. Poftim? În seara asta e meciul, e finala, vreau s-o văd! – am tunat ca o microbistă nebună. Aici i-am turnat sare pe rană, știu – el ce să mai zică, era la muncă!

Dincolo de coincidența cu UEFA, mi s-a părut absurd să aud că ei nu pot repara o pârlită de antenă decât în trei zile – mai ales că, mai mult ca sigur, e ceva cu semnalul lor, antena în sine n-are nici pe naiba.

Cât despre Internet, mi-a spus că sunt conștienți că e o defecțiune în zonă, dar nu se poate rezolva așa, hocus-pocus, că să am puțintică răbdare.

Am sunat la ANPC, să reclam moșcăiala cu care susțin furnizorii mei de satelit că-mi redau emisia. Acolo, am dat de alți nervoși care erau obligați să lucreze în seara cu meciul. Mi-a răspuns o doamnă cu voce suavă ca oțetul de mere. M-a întrebat dacă în contractul meu cu Romtelecom scrie chestia asta cu cele 72 de ore. I-am recunoscut că mda, scrie. ”Atunci n-avem ce să facem, ați semnat, asta e”.

Bun, să zicem că am fost eu tâmpită. Dar mă întreb așa: dacă se strică satelitul în fiecare săptămână, cumva? Nu s-a întâmplat asta, dar nu se știe. Ce rezultă? Ca trei din patru zile n-am semnal și nu pot cârâi nimic? Sau să punem problema altfel: dacă eu cumpăr un salam stricat, ANPC-ul nu ia nicio măsură, din simplul motiv că eu n-am semnat niciun contract cu hypermarketul prin care magazinul se obligă să-mi vândă numai hrană care nu ucide?

Dar îi înțeleg, săracii, ieri au avut zi plină, n-aveau vreme de prostiile mele și-ale altor români: președintele ANPC, Constantin Cerbulescu, prelungise programul angajaților cu două ore, deoarece erau mulți turiști străini și trebuie, nu-i așa, să apărăm și mai abitir drepturile consumatorilor – dacă le vinde cineva bere prea caldă sau mici prea mici?

 

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

  • Carmendulgheru1960

    Satelizat-Crucificat!!!