O prostie nu vine niciodată singură

de Simona Catrina

Suntem un neam de credincioși și habar n-avem ce-i aia credință (cu câteva fericite excepții). De ani buni, toată lumea e cu Dumnezeu în gură, nu-L lasă să-Și tragă sufletul niciun minut. Dumnezeu m-a ajutat să-mi iau mașină de tuns iarba, Dumnezeu m-a ajutat să scap de herpesul de pe bot, Dumnezeu m-a ajutat să nu se taie maioneza, Dumnezeu a vrut ca eu să ajung prompteristă și să vorbesc prostii, în fine, se pare că Dumnezeul ortodocșilor neaoși e din ce în ce mai ocupat.

Am văzut niște anchete stradale, niște reporteri întrebau lumea ce sărbătorim de Paște, de fapt. Aleseseră mutre în target, nimic de zis. Ei, bine, o sumedenie de babe de-astea cu basma, din seria celor care bat cruci în autobuz și îi trag cu Domnul de dimineață până seara, au scos gogomănie după gogomănie. Cea mai populară perlă a fost: “Noi de Paște sărbătorim Nașterea Domnului”. Venea tare din urmă “Noi de Paște sărbătorim ouăle roșii”.

Halal! Deci toată ciurda asta de habotnici care tocesc pragul bisericii și pupă patrafirul popii în fiecare zi, care fac mătănii, se spovedesc și se împărtășesc de zor, care trag de colivi și se sparg în parastase, ăștia sunt spaima ortodoxiei.

Și n-au nici scuza că au fost induși în eroare de Internet, fiindcă nu păreau genul să fi atins un mouse în viața lor.

Apropo, am găsit recent, grație cuiva de pe Facebook, site-ul superstitii.ro. E stufos și cu pretenții de informare culturală aprigă. Are și o secțiune intitulată Religie, iar acolo s-au găsit să ne povestească și nouă cum e cu Paștele ăsta, să nu murim proști. Cică: “Ouăle se vopsesc în Joia Mare, ziua când Iisus a fost răstignit”. În strechea lor de a ne informa la timp, îl omorâră pe Iisus cu o zi mai devreme, să-și ia de-o grijă! Și te mai miri că se uită ăștia mici pe Internet și învață numai inepții.

Dar – potrivit șabloanelor habotnice – cred că nu e vina lor, de fapt. Așa a vrut Dumnezeu, ca site-ul ăsta să bată câmpii cu privire la data decesului Fiului Lui.

 

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

 • Andreea Vasile88

  babele sarbatoresc Nasterea Domnului si cand se intampla un accident de orice fel ele aud o BUBUITURA:) Draga Simona urmaresc acest site deoarece este singurul pe care il stiu si pe care postezi cel mai des:) apropo de postari, am sesizat niste asemanari intre un articol de-al tau mai vechi si un articolul de la rubrica TANGO DEGEABA din revista de luna acesta:( sau poate doar mi s-a parut mie avand in vedere ca te urmaresc zilnic pe diferitele site-uri pe care postezi.

  • Arkan8

   eu f. rar ma mai duc la biserica, nu ptr. ca nu nu asi fi credincioasa, din contra, dar nu mai suport sa vad si acolo atita rautate si falsitate intre acele personaje asa zise pioase, Si acolo se cearta, se birfesc in timpul slujbei, sau mai nou isi povestesc ultimele noutati. . in al doilea rind cum sa ma mai spovedesc ,unor preotii care, dupa cele scrise despre ceia ce fac, poate sint mai pacatosi decit mine?!in plus am ajuns sa vad biserica ca o institutie , un srl. care scoate numai profit dupa urma credintei ns. am cautat un calaugar , batrin, un pustnic ptr. a ma spovedi, m am simtit mai linistita si mai inpacata cu mine insumi. nu voi renunta niciodata sa cred in dumnezeu si sfinta treime , dar in felul meu , dupa cum imi dicteaza sufletul.

 • anya

  Ouale chiar se vopsesc Joia pentru ca ele marcheaza momentul cand Iisus a fost rastignit si a curs sange, nu momentul cand a murit. De fapt , in Vinerea mare n-ar trebui sa gatesti si nici sa mananci. Atunci se tine post negru. Cel putin asta e varianta la mine la tara.
  Cat despre poporul roman si ignoranta lui, pe mine asta ma intristeaza mai mult decat ma amuza

 • http://www.regionalis.travel/ KillerINC

  cea mai distractiva pe care am auzit-o eu a fost “Noi de paste sarbatorim TRADITIA” ……

 • Gfotix

  Ai framantari Simona. Poate ar fi mai bine sa le dai de capat. Ar fi fost mai corect poate daca ai fi scris si de lucruri bune despre Inviere si biserica. In rest toate cele bune.