Până trecem la euro, hai să trecem măcar la Eurovision

de Simona Catrina

Când muzele vorbesc, armele tac. Invers decât ne-au învățat latinii (precizare pentru cei care nu prea fac rebus). Toată cafteala din parlament, din talk-show-urile politice sau din minunatul trafic rutier nu se ridică nici până la șpițul tărăboiului de la Eurovision.

Anul ăsta, teveriștii au urat în portavoce, la un moment dat, că n-avem ce căuta în finala cântecului european, deoarece n-avem bani de aruncat. Așa este, stimați telespectatorii, banii televiziunii publice au rostul lor sacru, hrănesc câteva sute de posturi inutile, ținute la perfuzii, în instituție. Iar pungile cu leac sunt schimbate la timp, nu crapă nimeni, niciodată. Bine, între timp s-au răzgândit, au găsit ceva biștari.

În fiecare an, selecția națională a Eurovisionului se lasă cu contuzii și luxații. Anul ăsta, Lucian Viziru a reclamat festivalul la DNA, fiindcă juriul e plin de reprezentanții caselor de producție muzicală, care, evident, au interes să-și promoveze puii la modul agresiv.

Cu ani în urmă, Elena Cârstea se jura că se retrage din muzică, din cauza mânăriilor din Eurovision. Nu s-a retras atunci, ci abia când s-a măritat cu americanul, dar mă rog. În fiecare an, cineva sare de fund în sus și amenință.

Ca să nu mai vorbim că melodiile pe care le trimitem noi acolo nu reușesc să ajungă hituri nici dacă se aleg, printr-o minune, cu un loc fruntaș. În afară de Trăistariu, care s-a promovat ulterior prin resurse proprii și-a reușit să-și scoată Tornero-ul în Europa, nimeni n-a făcut nicio brânză menționabilă.

Anul trecut, Paula Seling-și-celălalt (așa au rămas în conștiința publică) au înșfăcat locul III în finala Eurovision, adică neam de neamul nostru strămoșesc n-a pupat așa ceva. Dar câteodată, îi bănuiesc că au pierdut negativul și n-au mai avut chef să facă altul, altfel nu-mi explic unde-a dispărut piesa aia, între timp.

Deci după ce că nepăruiți nu mergem niciodată în finala festivalului european, nici nu știm să ne promovăm isprăvile, după ce dăm o avere pe ele. Romania, zero points!

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

 • Radu Corbu

  Eu privesc viata dintr-o alta perspective, simtul realitatii i-mi dicteaza sa i-au atitudine, in fata ori caror nedreptati, transformandu-ma in justitiar in astfel de momente. A nu se intelege ca sunt preocupat, doar de astfel de actiuni. Dimpotriva sunt incadrat prin educatie in limitele normalului,
  insa anormalitatile care sunt curente la noi,i-mi strica dispozitia si pofta de viata.
  Astfel ca lupta si setea de normal, mi-a indicat sa militez alaturi de Partidul Poporului-DD,in al carui program ma regasesc si-mi motiveaza existenta. Alaturate si tu, daca constiinta ti-o cere si vrei sa-ti schimbi destinul programat. E singura alternativa, oportunitate, in ultimii 10 ani . E ultimul tren pe care, nu tre sa il pierdem.Colonialistii FMI-sti.sunt mana-n-mana cu tradatorii ce ne-au vandut.
  PP-DD, odata ajunsi la guvenare, va negocia cu poporul, pentru eliminarea FMI-lui de la comanda guvernarii. pentru a ne permite dezvoltarea economica, prin creierea locurilor de munca, nu prin reforme,desfiintari, destituiri si demolari, pentru a putea sa ne cumpare mai eftin, pe sistemul FMI.
  Doamne lumineazale mintile la romani, sa constientizeze cu cine tre sa voteze.
  TRAIASCA LUPTA POPORULUI PANTRU RECUPERAREA TARII.