Panaramă la preț de panoramă

În prag de Paște, mai multe televiziuni de știri și de neștiri au trăncănit despre candelele agreate de Patriarhie. M-am uitat prin casă, n-aveam nicio candelă agreată, așa că vom merge la Înviere bazându-ne pe dotarea bisericii, care pune la dispoziția consumatorului lumânări sfințite, la preț promoțional.

La Antena3, pe burtieră, scria așa: ”Gabriel Oprea a felicitat trupele românești din teatre”. Acolo s-a terminat burtiera și nimeni nu s-a sinchisit să scrie și continuarea. Presupun că Oprea a felicitat militarii din teatrele de război, dar așa cum arăta la televizor, a reieșit că ministrul treiera pe la Nottara sau Majestic și felicita ostașii aflați în permisie, la lojă.

La același post, un reporter se sufocă transmițând ceva cacofonic despre un jaf: ”Este și o bancă care are camere montate”. După ce că avem jafuri, mai avem și căcăței din ăștia verbali.

ProTV i-a ușuit pe reporteri în supermarketuri, să-i hărțuiască pe românii care fac cumpărături. Neavând ce știri senzaționale să debiteze, o reporteriță bate câmpii: ”Unii cumpărături au în coș electrocasnice care nu au nicio legătură cu masa de Paște”. O, Doamne, ce oroare, auzi tu, să mergi la cumpărături și să toci banii pe prostii, în loc să cumperi mâncare grasă de 1000 de lei, măcar să știi de ce dormi la UPU pe 15 aprilie seara! ”Dormi” vorba vine…

O altă reportereasă ProTV e într-un târg cu cărnuri mai moi: ”Iată acest miel care acum se învârte în rotisor și va ajunge pe masa unei familii din București”. După ce că ne arată ceea ce era evident (mielul se învârtea în rotisor, nu eram chiori, îl vedeam), prognozează și că animalul copt va ajunge pe masa unui bucureștean. De unde știe angajata de la ProTV că nu vine un piteștean pe A1, iute, să cumpere un miel rotisat din București?

La același post TV, căpătăm și informații turistice. La o cabană frumoasă (era cât p-aci să-mi iau bilet online, impulsiv), cică ”în preț este inclusă priveliștea”. Vorbea serios, să nu credeți că vehicula vreo ironie fină! Încerca să ne vândă o panoramă.

În fine, o altă duduie reporter ne spune: ”Aceasta este o rețetă care nu trebuie să lipsească de pe masă”. Ok, păpușă, doar că am senzația că musafirii mei nu se vor sătura cu rețeta, vor mai vrea și ceva de mâncare pe lângă ea, să alunece mai bine…

Apropo, lăsând gluma la o parte, Paște fericit tuturor, din toată inima!

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

  • mirela

    :)) produse care nu au nicio legatura cu masa de Paste?! ma intreb cat de socata ar fi fost la vederea unei carti in cosul de cumparaturi- adica nu un retetar:D

  • kim

    Happy Easter, Simona mea draga!

  • http://georgedina.ro/ George Dina

    “Aceasta este o rețetă care nu trebuie să lipsească de pe masă” – Genial!