Poza bună trece primejdia rea

de Simona Catrina

Din motive învăluite în, nu-i așa, mister, multe persoane care au conturi pe Twitter, Facebook, LinkedIn etc, etc, nu-și pun poză la profil. Sau își pun poze cu pisica, hamsterul sau pechinezul. Ok, nu-i nimic, nu suntem toți pozabili, doar că – prin nu știu ce lege ciudată – cei fără poze sunt foarte activi, foarte acizi și foarte irascibili.

Mă rog, nu despre asta era vorba. Alaltăieri, un amic m-a sunat din două motive: nu-i răspunsese nimeni altcineva și (doi) avea ceva de basculat verbal. Cu două luni în urmă, cunoscuse pe Internet o fătucă de care se îndrăgostise bocnă. Corespondaseră elegant, pe messenger și e-mail, vorbiseră și la telefon (ea avea voce de teatru radiofonic), el era deja afumat, nu mai putea trăi fără ea.

Ea locuia în Sibiu, el locuia în Brăila. S-au întâlnit la Brașov, pe principiul că o asemenea iubire mare merita un oraș la fel de lăbărțat. Și pe încă un principiu, acela că fiecare trebuia să facă niște pași întru împlinirea dragostei lor nesfârșite. Bun, s-au întâlnit în gară, unde ea a constatat că el avea cu 20 de ani mai mult decât pretindea poza de pe Facebook și ea avea cu 20 de kile mai mult decât declarase pe Twitter.

A fost un fiasco, o ratare superbă – cum spuneau comentatorii de fotbal, într-o seară. El era să leșine când a văzut-o, ea chiar a leșinat când l-a văzut. Emoție mare, monșer! În orice caz, pornind de-aici, amicul mi s-a plâns că amorurile de pe Internet sunt foarte riscante, nu știi niciodată cu ce te alegi.

I-am amintit că există și webcam, iar atunci când cineva refuză s-o folosească, e ceva în neregulă (altceva, nu routerul). În plus, i-am spus cât am putut de finuț (deci nu prea) că nici el nu-și declarase CNP-ul valabil, ci unul cu o cifră greșită. Mi-a replicat că mai bine-ți schimbi vârsta decât kilogramele. În lumea minunată a Internetului, a te da cu 25 de ani mai tânăr e mult mai iertabil decât a te da cu 5 kile mai slab.

 

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!