REVANŞA

de Julius Constantinescu

Una dintre temele predilecte ale filmelor western este celebra problemă rămasă nerezolvată de 20 de ani. Indiferent de intrigă, e imposibil că, undeva spre finalul filmului, să nu iasă la lumina vreo poveste dubioasă, veche de vreo 20 de ani, care trebuie neapărat rezolvată înainte de generic.

În linii mari, personajul principal aterizează într-un orășel prăfuit din Far West, îl face arşice pe mafiotul local, care-i teroriza pe localnicii cinstiți, își încropește o mică fermă și se însoară cu cea mai mişto şi de treabă tipă din oraş. Eventual îi toarnă și vreo doi plozi, asta dacă nu cumva e atât de cumsecade încât să-i crească fetele făcute cu vreun pistolar voiajor, care a părăsit-o acu’ 10 ani.

Taman când lucrurile intră pe făgașul normal, era şi el în rândul lumii, ce să vezi? În orășelul respectiv începe să circule un zvon despre un pistolar nomad, care tocmai trece prin apropiere. “E un tip înalt, cu pielea măslinie și o cicatrice mare sub ochiul drept?”, întreabă omul nostru la saloon. Află că da, după care părăsește gânditor cârciuma. “Băi, să știi că ăștia doi se cunosc”, își dă barmanul o palmă peste frunte.

Omul nostru se duce glonț acasă, își scoate pistoalele de la naftalina, pune șaua pe cal și-i spune nevesti-sii senin, ca şi cum s-ar duce după pâine, că nu mai e: “Dragă, am o problemă nerezolvată din tinerețe. Lipsesc câteva zile”.

Carevasazică, acum mult timp, doi oameni care se urau au reuşit să scape cu viață. După 20 de ani, amândoi se străduiesc să îndrepte această greșeală.

Citeste mai mult pe fashionavecpassion.ro

 

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!