Să faci ce zice CNA, nu ce face CNA

de Simona Catrina

Consiliul Național al Audiovizualului obligă televiziunile să difuzeze, de câteva ori pe zi, anunțuri care ne salvează nouă pipota. La ora asta, toată lumea știe ce excese sunt de evitat și câți litri sunt de asimilat. Cu toate astea, fiindcă mai sunt bani de învârtit prin mass-media, cicăleala continuă la infinit, pe nervii noștri.

Pentru o viață sănătoasă, consumați zilnic fructe și legume – Într-o zi, am mâncat două fructe și un avocado, despre care unii spun că e legumă, alții spun că e fruct. Dilema a durat până am realizat că, din punctul de vedere al CNA-ului și al ficatului, e același lucru.

Pentru o viață sănătoasă, faceți mișcare cel puțin 30 de minute în fiecare zi – Nici Carmen Brumă nu face atâta mișcare în fiecare zi. Am pus cap la cap toată mișcarea pe care o fac zilnic și, dacă e să definim mișcarea potrivit DEX-ului, fac 8 ore de mișcare pe zi (inclusiv acum, când tastez), deci sunt alarmant de sănătoasă.

Pentru o viață sănătoasă, consumați zilnic minimum 2 litri de lichide – Eu și familia mea consumăm cu mult mai mult de doi litri de lichide pe zi, pe cap și stomac de membru, numai că ne-a spus cineva că lichidele noastre conțin 9700 de calorii. Mi se pare foarte ciudat și malițios exprimat.

Pentru sănătatea dumneavoastră, evitați excesul de zahăr, sare și grăsimi – Eu l-am evitat atât de mult, că deja par necioplită, dar el mă urmărește și nu scap, orice-ar fi. Odată, m-a sunat de pe număr ascuns.

Pentru o viață sănătoasă, respectați mesele principale ale zilei – Respect mesele, admit că sunt mai bătrâne ca mine și le cedez locul, le spun sărumâna, le ajut să treacă strada, poate și pentru că aș vrea să mă ierte că mănânc doar o dată pe zi.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!