Septembrie la mare? Dezastru!

de Simona Catrina

Am promis că revin cu boroboațe de la mare. Mulți dintre noi ne dorim să mergem pe plaja românească în septembrie, pe principiul că e mai romantică. Eu, una, vă recomand să vă gândiți de două ori înainte de escapada asta. Prețurile sunt mai mici, e drept, dar nu degeaba.

Plajele românești din septembrie sunt pustii, dezolante și de-o culoare incertă. Vedeți în poză cum au găsit de cuviință antreprenorii din Mamaia să-și păstreze clienții, turiștii, romanticii.

Toate umbrelele sunt legate fedeleș definitiv, adică până vara viitoare. Dacă dă soarele și n-ai asigurare, ești pe cont propriu. Șezlongurile sunt limitate, numărate, paradite și vai de coastele lor. Partea bună e că nimeni nu-ți mai cere bani pentru a-ți permite să-ți așezi fundul pe ele.

Nu știu nici acum ce înțelege românașul prin afacere. Am fost la mare la mijlocul lui septembrie, și deși era vreme bună, majoritatea patronilor își strânseseră catrafusele. În Mamaia (atenție, în Mamaia am zis!), mai erau deschise două terase și două chioșcuri, ceea ce mie mi se pare penibil, dacă nu de-a dreptul obraznic.

Auzisem că mulți dintre cei care au primit licențe de turism în Mamaia-Constanța aveau contract să țină deschis până la 1 octombrie. Dar pesemne că nu mai aveau mușterii și li s-a părut mai rentabil să plătească amenda aferentă decât să rămână în business.

Am prins ultima telegondolă, ultima pizza și ultima hidrobicicletă de pe litoral. Nu știm să facem afaceri, turism, promovare. Și ceea ce e mai rău e că nu mă mai miră nimic.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

  • milena

    Si eu care ma gandeam sa profit de litoralul pentru toti ca sa ma marit boem (si ieftin) cu alesul inimii mele in sunetul romantic la valurilor care se sparg de tarm. O las pe anul urmator, in iunie, poate o sa am mai mult noroc.