Știți cât câștigă prietenii voștri?

de Simona Catrina

Cât câștigă (măcar aproximativ) prietenul vostru cel mai bun? Pentru răspunsul ”nu știu” am o veste proastă: nu este cel mai bun prieten. Știu, conform fițelor occidentale, confidențialitatea salariilor ajută la bunul mers al lucrurilor în firmă.

Dar eu nu vorbesc de firmă. Vorbesc de prietenie, de confesiuni. De suflet. Oamenilor nu le place să spună verde-n față sau verde-n ceafă cât câștigă, fiindcă se tem de evaluările elucubrante ale celorlalți. Se tem că, dacă reiese că au salarii prea mici, nu vor mai fi invitați să adere la gașca mare care pleacă în Grecia all-inclusive, spontan, când le intră tuturor stresu-n fund. Sau se tem că, dacă reiese că au salarii prea mari, vor fi obligați să facă cinste de-a pururi, pe la restaurante. Nasol, oricum ai da-o.

Sunt foarte mulți oameni care joacă o carte dublă. Cu anumite personaje, vor să pară bogați. Cu alții, vor să pară plini de rate, datorii și stresuri. E penibil când toți confidenții se întâlnesc la aceeași masă. Unii cred că somonul afumat e banal, alții că e o fandoseală. Chestiune de percepție.

Dar dincolo de asta, câți dintre noi știm cât câștigă prietenii noștri cei mai buni? Eu am stat șase ani în casă cu un bărbat și n-am știut niciodată exact cât câștigă. Nici nu țineam neapărat să aflu, să zicem că nu era treaba mea, deși eram concubină oficială. Fluturașii cu salariul se stivuiau în sertar, însă nu scormoneam în ei, nu simțeam nevoia. Mai degrabă mă întrebam de ce nu simte el nevoia să-mi spună ce salariu are. Poveste lungă, poveste detailabilă (să zic așa) în memoriile mele, când vor veni.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

  • http://www.zaqk.ro/ zaqk

    Nu e nevoie sa stii cat castiga prietenul cel mai bun. Si cea mai buna relatie poate ajunge la un moment dat la un impas cand se descarca niste nervi. Si daca mai stii si cat castiga celalalt, s-a dus pe apa salariului bunatate de prietenie!

  • Calin Buci Patron

    de ce m-ar interesa ?

  • http://www.facebook.com/luminita.muresanzemlin Luminita Muresan-Zemlin

    Grecia all inclusive???..pai atunci e chiar mititel salariul….Somon afumat ???costa catziva € la Tengelmann….irelevant oricum…in cazul in care oamenii nu pot sa isi faca o idee despre level-ul finaciar al prietenilor….inseamna ca e vorba de o prietenie superficiala sau/ si falsa :-((…de obicei nu se spune si nici nu e nevoie sa se spuna…prietenii buni cam stiu sa aproximeze, si asta pentru ca intr-adevar se cunosc bine…in rest chiar nu conteaza :-)