Trei iezi cucuieți, telefonul descuieți!

de Simona Catrina

Țrrrrr!… telefonul. Da, știu, mobilul meu sună cu țrrrr, asta e, am și eu o etate. Mă uit pe ecrănaș. Nu mai văzusem numărul niciodată. Am răspuns doar în speranța că am câștigat iarăși un mare premiu, la o tombolă la care n-am participat în viața mea. Mi se întâmplă des. Și, dacă accept să-l și plătesc de trei ori cât face, mi-l și dau.

Alo? ”Bună, Simona! Sunt eu!”. Am tăcut mâlc, deoarece ”eu” are vreo câteva milioane de sinonime. Creierii mi se învârteau ca la păcănele. ”Alina!”, mă ajută ea. Deja, situația devenise penibilă, era clar din tonul ei că trebuia musai să știu cine-i Alina. Doar că eu cunosc vreo 40 de Aline personal, asta era singura problemă. Dintre care am vreo zece în lista de contacte, iar restul sună din libertate. ”A, da!”, mimez eu, iar asta mi-a fost fatal, de-aici începe circul.

”Ai primit surpriza de la noi? Ți-am trimis-o la redacție!”, chițăie juna. Am vrut să spun ”cred că ați greșit numărul”, doar că am realizat că-mi nimerise prenumele și profesia, deci coincidența ar fi fost prea mare. ”Mn… ppt… Da!”, decid să mint, cu vitejie. Zilnic primesc prin curier tot felul de suveniruri de la firme, așa că n-aveam nici cea mai vagă idee la care se referea.

”Și ce zici, ești de acord?”. Conversația asta îmi apăsa deja pe tiroidă, mă sufocam pe fond nervos. ”Păi nu știu ce să zic…”, încerc eu să câștig timp. ”Dar de ce anume depinde decizia ta?”, mă descoase rapid PR-ista (asta era, îmi devenise clar). Doamne, – am zis în gândul meu – dacă duc la bun sfârșit conversația asta, or să mă angajeze direct la CIA, la Departamentul de Minciuni Spontane și Tehnici de Păcălit Poligraful.

Timp de cinci minute nesfârșite, am parat întrebare după întrebare, cum lovea Boris Becker câte 30 de mingi la rând, în ultimul ghem din ultimul set. Cu mintea bifurcată, o bodogăneam în gând că nu știe protocol elementar, că nu se recomandă complet, că nu-mi cântă un trei-iezi-cucuieți, să știu și eu cu cine pălăvrăgesc. În tot acest tir, acceptasem să merg undeva (dracu știe unde), la un eveniment (dracu știe al cui), într-o seară (dracu știe care).

Într-un final, când credeam că am câștigat setul și partida, piarista groazei lovește ca trăsnetul și mai ales ca Bruce Lee: ”Și cu care dintre cei trei invitați speciali vrei interviu?”. Sleită, am făcut o ultimă încercare să scap: ”Indiferent… Care vrei tu…”. N-a mers. ”Simona, trebuie să alegi pe unul dintre ei, ca să te trec pe listă!”. În clipa aia, am decis să joc tare, să trag o copită-n polobocul cu lapte, să-mi dau arama și buimăceala pe față, să recunosc că habar n-am cu cine vorbesc și nu știu despre ce eveniment e vorba și n-am nici cea mai palidă idee care sunt cei trei invitați.

Și, ca să încep dezvăluirea în bătaie de joc, am spus la mișto: ”Bine, atunci, dintre cei trei, îl aleg pe Mircea Badea!”. Am strâns ochii și mă așteptam s-o aud sufocându-se, scoțând sunete nearticulate și neînțelegând nimic. După o tăcere de-o pătrime de secundă (nu era capabilă de o pauză mai lungă), am auzit-o: ”Ok, Simona, s-a făcut! Mulțumesc și te aștept!”.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

 • http://alexandrabohan.com/ Alexandra Bohan

  Haha! Foarte mişto! :))))

 • Alin Stanciu

  acum e MUSAI sa gasesti evenimentul lu’ peste prajit..
  si sa te duci…!! :):)

 • Belle Dimagination

  Şi între timp ai identificat-o pe Alina asta?

 • Flory_darkangel

  =)) =))penal…this article made my day…=))))

 • Corix Corix

  te va astepta Mircea Badea…dar degeaba:))

 • motolady

  Nu era mai simplu sa intrebi din start care Alina? :)

 • Kriptmelody

  si ce s-a intamplat pana la urma?

 • Adicristi69

  Premii in Bani si Haine Originale.
  Haine & Adidasi de Firma Pret Mic!
  http://originals.ro/85647org