Turiști de criță nobilă

de Simona Catrina

 Prin toate orificiile mass-media, ne-au fost prezentați, zilele astea, turiștii care au ales să-și îmbete zilele libere pe însoritul litoral al Mării Negre. Îmbărbătați de vremea caldă, zeci de mii de români s-au tolănit cearșaf lângă cearșaf, fund lângă fund, bere lângă bere, pe toate plajele patriei.

Reporterii n-au avut atâta noroc, ei au fost la lucru. Ca să se răzbune pe soartă, au pus numai întrebări tâmpite. ”Ce faceți aici?” a fost cea mai populară anchetă. Cei abordați s-au întrecut în declarații remarcabile: ”Ne distrăm”, ”Ne distrăm super”, ”Ne distrăm beton”, ”E distracție”, ”Am venit să ne distrăm”, ”E o mare distracție”.

Aceste panseuri sublime sunt cu atât mai surprinzătoare, cu cât autorii lor erau beți pu criță. Mai rar asemenea fluență sintactică, la niște cârlani care erau însiropați în rachiu.

Ne-au fost prezentate la tv și niște personaje total deosebite care, din discreție și alcoolemie, și-au acoperit fața cu mâna, însă au continuat să trăncănească din spatele degetelor: ”La karaoke e cel mai cool!”. Normal, că doar nu ne-am dus la mare ca să respirăm aer exotic și să admirăm frumusețile țării. Ne-am dus să nechezăm la karaoke – nu sunt rea, cameramanii au filmat câteva tinere speranțe ale muzicii românești. Toți refuzații de la ”Românii au talent” se răzbună zilele astea în cluburile de afoni cu bani din diverse stațiuni bătute de soartă.

Și s-au îmbătat fericiți până la adânci come alcoolice, și s-ar mai fi îmbătat și azi, dacă nu i-ar fi găsit Smurd-ul între timp, să-i resusciteze și să le strice cheful.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

  • Dinu Moguliciu

    asa…si ? alt subiect nu gaseai jurnalizdo ? :)

  • Ciubotariu_mhl

    pai numai ziaristii de acolo pun intrebari tampite?auzi si la maruta cum il intraba daca mai merge la vanatoare si ce activitati mai are acum pe actorul SERBAN IONESCU care este pe patul de spital ,el fiind aproape paralizat.Si nu e singurul care pune intrebari idioate si nelalocul lor .Si mai fac ceva acesti “ziaristi”destepti ,pun intrebarea dar nu asteapta sa raspunda omul ca ei nu au rabdare si -i taie vorba la jumatate omului.CINE I-A FACUT PE ASTIA ZIARISTI?