Vine ploaia, bine-mi pare! Și taximetristul moare

de Simona Catrina

Știți când atinge strechea cote maxime în București? Nu, nu când joacă Steaua cu Dinamo. Când plouă! Nu când ninge, să fie clar, ci când plouă.

Dacă aș fi în locul candidaților la primării, n-aș mai promite nici programe pentru maidanezi, nici garsoniere pentru derutații soartei, nici butelii, nici locuri de muncă, locuri de stat degeaba sau locuri de parcare.

Aș mai promite taximetriști dresați, cu frică de Dumnezeu și mai ales de mine.

Aseară, cocoșată de sarsanaua cu care ieșisem dintr-un supermarket din Titan, m-am târât spre primul taximetrist dintr-un lung cârnat de mașini galbene cu bec verde aprins în scăfârlie, semn că erau libere.

Întreb, totuși:

-          Sunteți liber?

-          Da, domniță, poftiți!

Mă aburc cu papornița de 20 de kile, trag portiera după mine, răsuflu și ordon:

-          În Drumul Taberei, vă rog!

-          Aaaaa, nu merg așa departe!

-          Cum adică? Iertați-mă, când ați spus că sunteți liber, vă refereați la faptul că nu sunteți însurat – sau ce? Să știți că nu mă interesează o relație cu dumneavoastră, voiam doar să ajung acasă!

-          Doamnă, io nu merg așa departe, că e doișpe kilometri până acolo și nu se merită, că este ploaie și e străzile înfundate.

-          Desfundate, vreți să spuneți…

-          Dacă vreți, vă duc undeva aproape și de-acolo poate vă preia colegii mei.

-          Domnule, dacă vă dau 50 de lei ca să mă duceți la ușa mea, nu la ușa colegilor dumneavoastră, credeți că ne-am înțeles?

-          Aaaa, așa spuneți, sigur, domniță, vă duc unde vreți!

După o oră de drum isteric, într-o aglomerație vecină cu apoplexia – timp în care, vedeți bine, am trecut de la domnița drăguță la doamna care stă prea departe, apoi iar la domnița cea neașteptat de darnică – am ajuns acasă.

După ce-am vârât în frigider cumpărăturile care rămăseseră netopite și neturtite, m-am hotărât ca la alegerile următoare să candidez la primărie, fiindcă am o platformă unică. Vă promit solemn că voi scumpi taxiurile atât de mult, că n-o să mai aibă nici unul inima să vă spună: ”Îmi pare rău, nu vă pot lua!”.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

  • nuami

    de obicei e invers-nu te ia ca e distanta mica..unii sint de-a dreptul cretini …eu care merg cu taxiul de atita amar de ani de sila lor evit sa ma urc …cind nu am incotro imi asum ca-mi rupe ziua si ma urc ..dar altfel ..pt ca orice cirnat s-a facut taximetrist..

  • http://www.facebook.com/lidia.ostahie Lidia Ostahie

    ce dobitoc…