Vorba maestrului, să mâncăm gaura de la covrig

de Simona Catrina

Societatea a mai găsit o metodă să-ți degreseze viața. Oriunde te învârtești, dai de oameni care, hodoronc-tronc, respectă reguli alimentare. Avem din ce în ce mai mulți obezi în țară, paradoxal avem și din ce în ce mai mulți fițoși. Țara se îngrașă, deși toată lumea ține regim.

Se poartă să spui că aspartamul e cancerigen. În primul rând, ca să crăpi de la aspartam, ar trebui să bei 20 de litri de cola light pe zi (caz în care n-ai muri de la îndulcitor, ci de la acid și de la zahăr și de la prostie).

Se poartă să spui că aproape orice-i bun e cancerigen: cartofi prăjiți, prăjeli, E-uri, conserve, mezeluri, grăsimi, aditivi de tot felul, mâncarea modificată genetic. Bun, vorba lui Mencinicopschi, și noi ce mai mâncăm?

M-am săturat de persoanele cu care ies în oraș, la masă, și își comandă, cu botul țuguiat, numai salată de rucola cu sos fără ulei. Și doar cu un moț de somon afumat, dar nu foarte afumat, să nu atace colecistul. La desert, mănâncă iaurt înghețat îndulcit cu zaharină, fără grăsimi (deci iaurt fără iaurt, fiindcă nu vreți să știți din ce e făcut iaurtul cu zero grăsimi, mai bine mâncați aracet).

După ce te hrănești câteva zile cu imitație de carne (soia), imitație de lapte (soia) și imitație de savarină (soia), normal că scapi caii, într-un moment de stres, și halești opt cârnați de Pleșcoi și o pizza mare cât inima ta.

Aștept ca lumea să se trezească din fițoșenia enervantă și nocivă a dietelor cretine. Mi-am adus aminte de poanta aia când se duce una la restaurant și-l întreabă pe chelner: ”Ce aveți în meniu fără grăsimi, fără carbohidrați, fără aditivi și fără calorii?”. Iar ospătarul răspunde: ”Apă”.

Ignoranții cred că alimentele modificate genetic ne fac mutanți, ca-n SF-urile proaste. Trebuie să pricepem, odată pentru totdeauna, că nu E-urile ne distrug, ci excesele cantitative și proastele obiceiuri alimentare (gen cină copioasă la 1.00 noaptea).

Pe această cale, declar că nu mai ies la restaurant cu nicio ființă umană care are de gând să-și comande doar o supă strecurată de broccoli și apă cu limette. Iertați-mi extremismul, tocmai am ieșit cu cineva la un local, iar personajul a comandat un fresh de grapefruit (un fel de borș, deci), nu înainte de a-l întreba pe chelner dacă poate să mai scoată oleacă din pulpa fructului, să nu-l încarce la calorii.

Daca iți plac articolele noastre, da-ne LIKE pe Facebook!

  • http://www.zaqk.ro/ zaqk

    Acum 4 zile am mancat o bistecca fiorentina! Cam 1 kg de carne de vita, in sange, udata din plin cu vin rosu!

  • Mariadomsa

    Eu am o colega pentru care pranzul e altcatuit din 70% apa plata :)) Eu mananc iaurt grecesc cu 10% grasime, facut in Cipru, ala o fi bun? Il amestec cu fructe :P